Vă prezint o reţetă foarte simplă de ceapă marinată în oţet de mere. Ceapa rosie este cea mai potrivita pentru a fi murată, deoarece are o aroma mai uşoară. În timp ce puteți adăuga cu siguranță ceapă albă sau galbenă, ambele au aromele mult mai clare și mai puternice. Ceapa galbenă, în special, este rar consumată brut. Ceapa roşie va produce cele mai bune rezultate.
Ingrediente pentru un borcan de 500 ml
- o cană oţet de mere
- 2 linguri de sare
- 2 linguri de sirop de arţar sau alt îndulcitor (poate fi şi zahăr brun)
- jumătate linguriţă piper de negru boabe
- 2 căţei de usturoi
- 3-4 cepe roşii tăiate în inele
Instructiuni
- Adăugaţi toate ingredientele, cu excepția cepei, în borcan și amestecați-le bine pentru a dizolva sarea și a infuza aromele.
- Apoi adăugați ceapa într-un borcan de 500 ml cu capac etanș. Apăsați-le în jos și apoi sigilați borcanul.
- Agitați bine borcanul şi puneţi-l la frigider. Bucurați-vă a doua zi și pentru câteva săptămâni înainte.
- Utilizați oțetul rămas la alte sosuri.