Clatite pufoase cu ciocolata

Desert la micul dejun? Da, va rog! Clatite cu ciocolata – vegane, usoare, moi si pufoase! Perfecte pentru micul dejun sau gustare. Fara oua, fara lapte.

Daca sunteti fani ciocolata, cu siguranta veti iubi aceste clatite. Modul meu preferat de a le servi este cu sos de ciocolata si fructe proaspete. Nu sunt prea dulci, asa ca merg perfect cu un sos de ciocolata; insa pot fi servite si cu sirop de artar!

Diminetile sunt dure. Ca proaspata mamica, micul dejun este intotdeauna o provocare, deoarece vreau ceva usor de preparat, si care sa ma entuziazmeze sa ma dau jos din pat. Aceasta reteta de clatite cu ciocolata este exact ceea ce am nevoie; in mai putin de 30 de minute am preparat o gustare care arata precum tortul de ciocolata in forma de clatite – desert la micul dejun.

Reteta este foarte simpla. Aveti nevoie doar de un castron si o tigaie, iar preparatul dureaza maximum 20 de minute. Prin urmare, un mic dejun pentru oricare zi din saptamna!

Cand vine vorba de compozitie, nu doriti sa amestecati excesiv, asa ca nu va asteptati la un amestec complet fin! Compozitia va fi una groasa, dar care curge. O data creata compozitia lasati-o sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Acest timp de odihna permite glutenului sa se relaxeze, astfel incat clatitele sa creasca pufoase si moi.

Aceste clatite vegane contin banane. Banana nu numai ca indulceste natural clatitele, dar asigura si lipirea. Aceasta poate fi inlocuita cu seminte sau chia sau sos de mere.

Clatite pufoase cu ciocolata

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 120 gr faina alba
  • 1 lingura seminte de chia hidratata cu 4 linguri de apa timp de 10 minute (optional)
  • 1 banana coapta
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 100 ml lapte vegetal
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • fulgi de ciocolata (optional)
  • fructe proaspete pentru servit

Instructiuni

  • Intr-un castron amestecati faina, pudra de cacao, praful de copt, semintele de chia si zaharul de cocos.
  • Adaugati apoi banana piure, uleiul de cocos topit, laptele vegetal si ametecati bine compozitia.
  • In functie de consistenta compozitiei, mai adaugati lapte sau faina.
  • Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de cocos, prajiti clatitele cate 3 minute pe fiecare parte.
  • Serviti clatitele cu fructe proaspete si sos de ciocolata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating