Clatite clasice la un nivel cu totul nou! Semintele de chia si faina de ovaz adauga fibre si proteine fara lactate sau oua. Aceste clatite delicioase pot fi servite cu sirop de arțar, unt de nuci, fructe, nuci sau scortisoara.
Clatitele vegane cu faina de ovaz si seminte de chia sunt simplu de preparat. Usoare si pufoase sunt una dintre cele mai indragite retete in ultima vreme. Incercati-le alaturi de banane sau fructe de padure si sirop de artar pentru un mic dejun vegan delicios.
Magie cu chia
Varianta de clatite propuse foloseste minunatele, uimitoarele, alimentul superstar si anume semintele mele preferate, semintele de chia. Mananc chia zilnic, de obicei sub formă de budinca de chia sau in ovazul cald alaturi de fructe proaspete. Sunt un mare fan al budincii de chia la micul dejun, deoarece este usor de preparat si atat de delicioasa. Combin budinca de chia cu unt de arahide, fructe proaspete si iaurt vegetal. Simplu si delicios.
Intrucat iubesc chia atat de mult si am gasit o noua atractie fata de clatite, m-am gandit, de ce sa nu le combin pe cele doua? Un succes, zic eu.
Asadar, aceste clatite vegane cu seminte de chia sunt delicioase, sunt foarte uor de facut si contin ingrediente simple.
Am folosit zahar de cocos pentru a le indulci, dar puteti folosi un alt indulcitor, daca preferati, cum ar fi agave, zahar brun, picături de stevia sau un alt inlocuitor de zahar precum xilitolul.
Aceste clatite pot fi indulcite in mod natural si cu bananele coapte. Umplute cu antioxidanti, fibre si proteine pe care le ofera semintele de chia, puteti servi clatitele fara vinovatie. Semintele de chia adauga, de asemenea, o textura crocanta clatitelor, ceea ce le face si mai bune.
Un alt lucru minunat la aceasta reteta este ca puteti ingheta compozitia si sa o pregatiti pentru un alt mic dejun in familie ori de câte ori doriti. Pur si simplu amestecati ingredientele pana cand amestecul se transforma intr-un lichid gros, consistenta tipica de clatita.
Am folosit faina de ovaz ca baza. Puteti cumpara faina de ovaz, insa este destul de usor de facut. Adaugati ovazul intr-un blender si macinati pana cand seamana cu o faina pufoasa usoara. Folosind faina de ovaz vor rezulta clatite pufoase.
Am adaugat praf de copt si praf de copt pentru a ajuta clatitele sa creasca bine. Am folosit lapte de soia, dar puteti folosi orice lapte aveti la indemana sau chiar apa. Pentru cele mai bune rezultate, asigurati-va ca asteptati pana cand acestea fac balonase pentru a le intoarce.
De ce veti iubi aceste clatite?
- sunt vegane iar in functie de tipul de ovaz, pot fi si fara gluten
- sunt moi si pufoase
- sunt satioase si satisfacatoare
- sunt sanatoase si hranitori
- contin o mare sursa de fibre
- sunt usor de facut, ingredientele se amesteca intr-un singur bol
- sunt gata in 30 de minute sau mai putin
- sunt minunate pentru micul dejun, gustare sau desert!
Clatite pufoase cu faina de ovaz si seminte de chia
Ingrediente
- 1 ½ pahar faina de ovaz (sau alt tip de faina preferati)
- 3 linguri seminte de chia
- 1 ½ pahar lapte vegetal
- ½ lingurita bicarbonat sodiu
- 1 plic de copt
- varf cutit de sare
- o lingurita praf de scortisoara (optional, insa adauga savoare)
- o lingura zahar de cocos (optional)
Instructiuni
- Amestecati toate ingredientele uscate intr-un castron.
- Adaugati apoi laptele vegetal si amestecati usor compozitia. Daca este prea uscata mai completati cu lapte.
- Lasati compozitia sa se aseze timp de 10 minute.
- Gatiti clatitele la foc mediu cu putin ulei de cocos aproximativ minute pe fiecare parte.
- Din compozitie vor rezulta 10 clatite.
- Serviti alaturi de fructe proaspete sau dulceata. Eu am caramelizat o banana taiata felii cu o lingurita ulei de cocos si o lingurita sirop de agave.