Pranz,  Reţete

Curry de naut si lapte de cocos (vegan, fara gluten)

Acest curry cu naut si lapte de cocos este nemaipomenit de aromat si gata in cel mai scurt timp! Cu rosii, lapte de cocos si amestecul perfect de condimente, acest curry este atat de cremos si hranitor, incat poate fi o baza pentru o cina sanatoasa in familie, fie ca esti vegan de ani buni, fie ca incerci pur si simplu Luni fara carne (Meatless Monday)!

Acest fel de mancare sanatos si hranitor este inspirat din bucataria indiana, usor de personalizat cu orice legume nutritive si garnituri preferați.

De ce este acest curry cu naut si lapte de cocos atat de bun?

  • Laptele de cocos face ca acest curry sa fie super, super bogat. Adaug destul de mult la reteta pentru a pastra sosul ultra cremos.
  • Aceasta reteta de curry imbina cateva mirodenii care mentin mancarea bogata, dar nu prea picanta. Asta il face super versatil pentru aproape oricine.
  • Merge servit alaturi de orez basmati sau conopida.
  • Se gateste in mai putin de 30 de minute, continand mai multe ingrediente din conserve ieftine si convenabile.
  • Este bogat in proteine ​​si fibre.

Condimentele fac totul in acest fel de mancare si va incurajez sa le adaugati pe toate. Am folosit pudra de curry. Chimenul si coriandrul completeaza perfect curry-ul, in timp ce turmericul adauga putina culoare.

Am folosit naut si rosii la conserva, motiv pentru care aceasta reteta se imbina atat de repede! Laptele de cocos (din conservă) asigura cremozitatea fara a supraincarca celelalte arome.

Rezultatul este un amestec perfect pe care veti dori sa il preparati de mai multe ori.

In final, sper ca veti savura acest cu naut vegan la fel de mult ca mine! Este:

  • Perfect picant     
  • Cremos    
  • Gata in 30 de minute     
  • Fara gluten     
  • Delicios!

Curry de naut cu lapte de cocos

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • un gogosar sau ardei kapia
  • ½ lingurita ghimbir praf sau o bucata ghimbir proaspat dat prin razatoare
  • o conserva naut 400 gr
  • o conserva lapte de cocos 400 ml
  • o conserva rosii in bulion
  • o lingurita turmeric
  • o lingurita praf de curry
  • ½ lingurita coriandru
  • ½ lingurita chimion
  • zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  • Intr-o tigaie mare caliti ceapa pana se inmoaie si devine translucida, pentru aproximativ 5 minute. Se adauga apoi usturoiul si gogosarul tocat si se gateste, amestecand constant.
  • Adaugati condimentele amestecand regulat, aproximativ 1-2 minute.
  • Amestecati nautul si conserva de rosii. Se fierbe totul aproximativ 5 minute, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie nautul si rosiile se reduc usor.
  • Adaugati laptele de cocos, si sarea dupa gust si amestecati pana cand crema este neteda si incorporata. Se mai caleste 5 minute.
  • La final, puteti zdrobi nautul sau il puteti lasa intreg. Apoi amestecați sucul proaspat de lamaie. Se serveste langa orez basmati cu stafide sau conopida.

One Comment

  • Andreea Patrut

    Suna foarte bune rete dar ma intreb daca chimenul pe care l-ati folosit este acelasi chimen, seminte, care se mai gasea pe niste covrigi sau este de fapt chimion care are mirosul specific al mancarurilor indiene(curry). Pentru ca sunt 2 condimente foarte diferite.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating