Prajitura vegana cu ciocolata

Aceasta prajitura cu ciocolata este delicioasa si se intampla sa fie vegana! Daca nu as mentiona ca este vegana, nu si-ar fi dat nimeni seama. Este bogata, pufoasa, si foarte usor de facut.

Imi place sa fac prajituri, dar urasc cand trebuie sa caut ingrediente scumpe sau greu de gasit. Asadar, aceasta prajitura nu are nevoie de oua sau inlocuitori de lapte neobișnuți. Cel mai neobisnuit ingredient este laptele vegetal (migdale, soia etc …), dar il puteți ridica din orice magazin.

Aceasta este reteta mea de incredere pentru o prajitura vegana, rumenita intr-o tava de copt pentru usurinta si lene maxima! Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati toate ingredientele intr-o singura compozitie care apoi merge copata. Turnati niste glazura de ciocolata topita deasupra, adaugati nuci, alune sau fistic si veti avea un desert pregatit pentru petrecere in mai puțin de o ora! P.S. 45 de minute din acea ora este doar prajitura care se coace de la sine … usor-usor. Are un gust intre un tort bogat de ciocolată si o negresa!

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1/2 cana cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicabonat de sodiu
  • 3 banane coapte bine
  • 1 cana lapte vegetal
  • 1/2 canita ulei vegetal
  • extract vanilie
  • 1 lingura seminte chia
  • 1 tableta ciocolata neagra

Instructiuni

  1. Incalziti in prealabil cuptorul la 160C.
  2. Ungeti tava cu margarina vegana sau ulei.
  3. Intr-un bol mare amestecati bine, ingredientele uscate (faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu).
  4. Intr-un castron separat se amesteca bananele piure cu laptele, uleiul, extractul de vanilie si semintele de chia care au fost innmuiate cu 4 linguri de apa.
  5. Turnati compozitia umeda peste amestecul uscat amestecati. Nu amestecati prea mult, deoarece nu va crette bine cand este la cuptor.
  6. Turnati amestecul in tava si introduceti-l in cuptor pentru 45 de minute. O modalitate simpla de a verifica daca compozitia este gatita este sa introduceti un chibrit iar daca iese curat, este gata.
  7. Odata gatita prajitura, scoateti-o cu atentie din tava si lasati-o sa se raceasca bine. Se serveste cu ciocolata neagra topită cu nuci, fistic sau ce aveti la indemana, sau fructe proaspete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *