Go Back

Supa crema de dovleac copt

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 10 minutes

Ingrediente

  • un dovleac mare
  • o ceapa
  • o telina mica
  • un morcov
  • o capatana usturoi
  • condimente: turmeric, ghimbir, nucsoara
  • o conserva lapte de cocos

Instructiuni

  • Preincalziti cuptorul la 170 ° C.
  • Taiati dovleacul in doua, indepartati samburii (ii puteti pastra si praji) si apoi taiati-l in felii.
  • Asezati dovleacul pe o tava de copt si stropiti-l cu putin ulei de masline si sare. Coaceti dovleacul timp de aproximativ o ora sau pana e moale si usor caramelizat. Puteti coaceti capatana de usturoi timp de 5 minute.
  • Intre timp, tocati marunt ceapa, morcovul și telina. Intr-o cratita mare, adaugati legumele si gatiti-le timp de 15 minute, sau pana sunt moi si dulci, dar nu colorate.
  • Cand dovleacul este gata, adaugati-l in tigaie alaturi de restul legumelor. Adaugati laptele de cocos si condimentele si fierbeti totul timp de 5 minute apoi amestecati compozitia cu un blender vertical, adaugand putina apa daca doriti o consistenta mai subtire.
  • Serviti supa cu seminte de bostan prajite, alune sau patrunjel proaspat.