Go Back

Briose cu ciocolata si unt de arahide

Briose delicioase cu ciocolata si unt de arahide gata in aproximativ 30 de minute, nu contin lactate, gluten sau zahar rafinat si sunt foarte usor de preparat.
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 35 minutes

Ingrediente

Ingrediente uscate

  • 120 gr faina de ovaz cu sau fara gluten
  • 70 - 100 gr zahar de cocos
  • 50 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • 90 gr ciocolata fara lapte
  • 2 linguri seminte de chia sau seminte de cu hridratate cu 8 linguri de apa

Ingrediente umede

  • 180 ml lapte de migdale
  • 160 gr sos de mere
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 12 lingurite unt de arahide

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava de briose.
  • Amestecati toate ingredientele uscate intr-un castron mare. Apoi toate ingredientele umede cu exceptia untului de arahide, si amestecati bine. Puteti folosi un mixer.
  • Adaugati jumatate din compozitie in tava de briose. Apoi adaugati cate o lingurita de unt de arahide deasupra si iar compozitie peste fiecare forma.
  • Coaceti briosele timp de 24 pana la 27 de minute sau pana cand observati fisuri deasupra brioselor. De asemenea, va recomand sa faceti testul scobitorii. Introduceti scobitoarea in centrul unei briose. Ar trebui sa iasa aproape curat (este ok dacă scobitoarea este cruda / usor lipicioasa, dar nu ar trebui sa fie umeda).
  • Lasati briosele sa se raceasca bine inainte de ale savura! Depozitati-le intr-un recipient etans la frigider timp de pana la 5 zile sau la congelator timp de pana la 3 luni.