Clatite pufoase cu banane si unt de arahide (Vegan, Fara Gluten)
Timp de preparare 10minutes
Timp de gatire 20minutes
Timp total 30minutes
Ingrediente
2banane coapte
130grfaina de hrisca
1plicpraf de copt
⅓linguritasare
250mllapte migdale
3linguriunt de arahide natural, nesarat si neindulcit
1lingurasirop artar
½linguritascortisoara
Instructiuni
Intr-un castron, amestecati banana cu o furculita pana cand rezulta o pasta. Adaugati siropul de artar, untul de arahide si laptele si amestecati bine compozitia.
Intr-un castron separat, amestecati praful de copt, sarea, scortisoara si faina, apoi adaugati totul peste ingredientele umede si amestecati incet, fara a supramixa compozitia.
Lasati compozitia sa se odihneasca 5-10 minute. Daca este prea groasa, puteti sa mai adaugati putin lapte de migdale.
Adaugati intr-o tigaie incinsa 2 - 3 linguri de compozitie si gatiti la foc mediu. Intoarceti clatita cand deasupra ei apare bule si e putin uscata. Repetati procesul pana terminati compozitia.