Go Back

Clatite pufoase cu banane si unt de arahide (Vegan, Fara Gluten)

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • 130 gr faina de hrisca
  • 1 plic praf de copt
  • lingurita sare
  • 250 ml lapte migdale
  • 3 linguri unt de arahide natural, nesarat si neindulcit
  • 1 lingura sirop artar
  • ½ lingurita scortisoara

Instructiuni

  • Intr-un castron, amestecati banana cu o furculita pana cand rezulta o pasta. Adaugati siropul de artar, untul de arahide si laptele si amestecati bine compozitia.
  • Intr-un castron separat, amestecati praful de copt, sarea, scortisoara si faina, apoi adaugati totul peste ingredientele umede si amestecati incet, fara a supramixa compozitia.
  • Lasati compozitia sa se odihneasca 5-10 minute. Daca este prea groasa, puteti sa mai adaugati putin lapte de migdale.
  • Adaugati intr-o tigaie incinsa 2 - 3 linguri de compozitie si gatiti la foc mediu. Intoarceti clatita cand deasupra ei apare bule si e putin uscata. Repetati procesul pana terminati compozitia.