Go Back

Granola crocanta cu mere si scortisoara

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 200 gr sos de mere (4 mere gatite la abur si date prin blender)
  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr seminte de bostan si floarea soarelui
  • 100 ml sirop de curmale (optional)
  • 30 ml ulei de cocos
  • putina sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr fructe uscate (eu am folosit goji si merisoare)

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 160C si asezati pe o tava mare hartie de copt.
  • Intr-un castron mare amestecati siropul, uleiul si sosul de mere.
  • Varsati peste ingredientele umede, ovazul sarea, scortisoara, nucile sau semintele si amestecati bine.
  • Asezati compozitia pe tava de copt imprastiind bine ovazul tapetand cu o spatula in mod egal.
  • Coaceti timp de 15 minute apoi amestecati usor fara sa sfaramati prea mult bucatile mari de ovaz. Coaceti pentru inca 5 sau 10 minute pana cand compozitia devine usor aurie uniform.
  • Scoateti tava din cuptor si amestecati ce fructe uscate doriti. Eu am folosit goji, stafide si bucati de curmale.
  • Serviti cu iaurt, lapte si fructele dorite.