200grsos de mere (4 mere gatite la abur si date prin blender)
300grfulgi de ovaz
100grseminte de bostan si floarea soarelui
100mlsirop de curmale (optional)
30mlulei de cocos
putina sare
1linguritascortisoara
100grfructe uscate (eu am folosit goji si merisoare)
Instructiuni
Incalziti cuptorul la 160C si asezati pe o tava mare hartie de copt.
Intr-un castron mare amestecati siropul, uleiul si sosul de mere.
Varsati peste ingredientele umede, ovazul sarea, scortisoara, nucile sau semintele si amestecati bine.
Asezati compozitia pe tava de copt imprastiind bine ovazul tapetand cu o spatula in mod egal.
Coaceti timp de 15 minute apoi amestecati usor fara sa sfaramati prea mult bucatile mari de ovaz. Coaceti pentru inca 5 sau 10 minute pana cand compozitia devine usor aurie uniform.
Scoateti tava din cuptor si amestecati ce fructe uscate doriti. Eu am folosit goji, stafide si bucati de curmale.