Go Back

Batoane de granola cu migdale si unt de arahide (5 ingrediente)

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 15 minutes

Ingrediente

  • 130 gr curmale Medjool
  • 32 gr unt de arahide sau unt de migdale
  • 130 gr migdale prajite
  • 32 gr sirop agave sau miere
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • seminte sau fructe uscate la alegere

Instructiuni

  • Scoateti samburii curmalelor si dati-le prin blender timp de un minut. Ar trebui sa formeze o consistenta de „aluat” tare si de forma unei bile.
  • Etapa optionala: prajiti ovazul (si migdalele, daca sunt crude) in cuptor 176 C timp de 10-15 minute sau pana cand este de un maroniu auriu. Le puteti lasa si crude - eu prefer aroma prajita.
  • Asezati intr-un castron fulgii de ovaz, migdalele si curmalele date prin belnder.
  • Intr-o tigaie mica incalziti siropul de agave (sau mierea) si untul de arahide la foc mic. Amestecati aceasta compozitie si turnati-o apoi peste ovaz, migdale si curmale.
  • Odata amestecata complet compozitia transferti-o intr-un vas de copt peste care ati pus hartie de copt. Apasati compozitia ferm pana cand este intinsa uniform. Puteti folosi un pahar sau o lingura de silicon.
  • Dati compozitia la frigider pentru 30 de minute.
  • Scoateti tava de la frigider si taiati compozitia in batoane egale. Depozitati-le apoi intr-un recipient etans pana la cateva zile in frigider sau congelator.