Batoane de granola cu migdale si unt de arahide (5 ingrediente)
Timp de preparare 10 minutesminutes
Timp de gatire 5 minutesminutes
Timp total 15 minutesminutes
Ingrediente
130grcurmale Medjool
32grunt de arahide sau unt de migdale
130grmigdale prajite
32grsirop agave sau miere
200grfulgi de ovaz
seminte sau fructe uscate la alegere
Instructiuni
Scoateti samburii curmalelor si dati-le prin blender timp de un minut. Ar trebui sa formeze o consistenta de „aluat” tare si de forma unei bile.
Etapa optionala: prajiti ovazul (si migdalele, daca sunt crude) in cuptor 176 C timp de 10-15 minute sau pana cand este de un maroniu auriu. Le puteti lasa si crude - eu prefer aroma prajita.
Asezati intr-un castron fulgii de ovaz, migdalele si curmalele date prin belnder.
Intr-o tigaie mica incalziti siropul de agave (sau mierea) si untul de arahide la foc mic. Amestecati aceasta compozitie si turnati-o apoi peste ovaz, migdale si curmale.
Odata amestecata complet compozitia transferti-o intr-un vas de copt peste care ati pus hartie de copt. Apasati compozitia ferm pana cand este intinsa uniform. Puteti folosi un pahar sau o lingura de silicon.
Dati compozitia la frigider pentru 30 de minute.
Scoateti tava de la frigider si taiati compozitia in batoane egale. Depozitati-le apoi intr-un recipient etans pana la cateva zile in frigider sau congelator.