Batoane de granola cu migdale si unt de arahide (5 ingrediente)

Nu aveti timp pentru micul dejun? Batoanele de granola va sar in ajutor. Va este foame in avion? Batoane de granola inlocuiesc covrigii. Fereastra mare intre pranz si cina? Din nou, batoane de granola.

Aceste batoane de granola indulcite in mod natural va vor oferi energia de care aveti nevoie. O data incercate, nu veti mai calatori niciodata fara ele. De asemenea, sunt grozave pentru gustarea copiilor infometati. Sunt mult mai gustoase decat optiunile cumparate din magazin. Aceste batoane de granola sunt raspunsul!

Baza acestor batoane de granola sunt curmalele – indulcitorul natural. Adaugam apoi migdale, ovaz, unt de arahide si sirop de artar (miere sau sirop de agave). Asta e tot. Doar 5 ingrediente, fara coacere (cu exceptia cazului in care doriti sa prajiti fulgii de ovaz si migdalele). Aceste batoane pot fi pastrate la congelator timp de cateva luni, asta daca veti rezista sa nu le mancati pe toate.

Daca nu va place untul de arahide, il puteti inlocui cu unt de migdale, de floarea-soarelui sau un alt unt de nuci sau seminte. Pentru a pastra aceste batoane de granola vegane, adaugati sirop de artar sau agave in loc de miere. Pentru a le face fara gluten, folositi fulgi de ovaz fara gluten. Simplu, personalizabil, delicios!

Aceste batoane de granola sunt gustarea perfecta atunci cand va este foame, deoarece va mentin plini de energie pentru ore intregi. In plus, contin grasimi sanatoase datorita migdalelor si untului de arahide si fibre datorita fulgilor de ovaz. Gustarea de dupa-amiaza, rezolvata.

Batoane de granola cu migdale si unt de arahide (5 ingrediente)

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 15 minutes

Ingrediente

  • 130 gr curmale Medjool
  • 32 gr unt de arahide sau unt de migdale
  • 130 gr migdale prajite
  • 32 gr sirop agave sau miere
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • seminte sau fructe uscate la alegere

Instructiuni

  • Scoateti samburii curmalelor si dati-le prin blender timp de un minut. Ar trebui sa formeze o consistenta de „aluat” tare si de forma unei bile.
  • Etapa optionala: prajiti ovazul (si migdalele, daca sunt crude) in cuptor 176 C timp de 10-15 minute sau pana cand este de un maroniu auriu. Le puteti lasa si crude – eu prefer aroma prajita.
  • Asezati intr-un castron fulgii de ovaz, migdalele si curmalele date prin belnder.
  • Intr-o tigaie mica incalziti siropul de agave (sau mierea) si untul de arahide la foc mic. Amestecati aceasta compozitie si turnati-o apoi peste ovaz, migdale si curmale.
  • Odata amestecata complet compozitia transferti-o intr-un vas de copt peste care ati pus hartie de copt. Apasati compozitia ferm pana cand este intinsa uniform. Puteti folosi un pahar sau o lingura de silicon.
  • Dati compozitia la frigider pentru 30 de minute.
  • Scoateti tava de la frigider si taiati compozitia in batoane egale. Depozitati-le apoi intr-un recipient etans pana la cateva zile in frigider sau congelator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating