Clatite vegane cu dovleac

Aceste clatite vegane cu dovleac sunt pufoase si au toate aromele delicioase de toamna, ceea ce fac un mic dejun perfect.

Incepeti dimineata cu clatite proaspat gatite. Se servesc calde cu o picatura de sirop de artar si seminte de bostan prajite. Posibil sa ravniti dupa ele si la pranz sau cina.

Cum se prepara clatitele cu dovleac

  • Aceste clatite sunt atat de simplu de preparat.
  • Cerneti niste faina intr-un castron si adaugati zahar, praf de copt, sare si amestecati.
  • Adaugati lapte vegetal, ulei, condimente, piure de dovleac si amestecati din nou incet fara a supramixa compozitia.
  • Incalziti tigaia cu putin ulei iar cand este fierbinte, turnati 3 linguri de compozitie.
  • Cand pe partea de sus apar mici bule, intoarceti clatita.
  • Continuati procesul pana cand compozitia este terminata. Ar trebui sa iasa in jur de 6-8 clatite.

Aceste clatite vegane cu dovleac

  • Sunt sanatoase
  • Nu contin oua
  • Nu contin lapte animal
  • Sunt pufoase
  • Sunt gata in 20 de minute

Mai multe retete de clatite

Clatite vegane cu dovleac

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 165 gr faina alba
  • 3 linguri zahar cocos
  • 1 plic praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 180 ml lapte vegetal
  • 1 ½ lingurita mix praf condimente – scortisoara, nucsoara, cuisoare, turmeric, ghimbir
  • 75 gr piure dovleac
  • 1 lingura seminte de in macinate sau seminte de chia hidratate. Ajuta sa lege compozitia.

Instructiuni

  • Intr-un castron amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea.
  • Se toarna laptele vegetal, uleiul, condimentele, piureul de dovleac si se amesteca bine.
  • Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline.
  • Cand tigaia este incinsa adaugati linguri de compozitie.
  • Cand pe partea de sus apar mici bule, intoarceti clatita si apasati pe ea cu spatula pentru a va asigura ca aceasta nu ramane umeda in centru.
  • Repetati procesul pana terminati compozitia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating