Go Back

Clatite vegane cu dovleac

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 165 gr faina alba
  • 3 linguri zahar cocos
  • 1 plic praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 180 ml lapte vegetal
  • 1 ½ lingurita mix praf condimente - scortisoara, nucsoara, cuisoare, turmeric, ghimbir
  • 75 gr piure dovleac
  • 1 lingura seminte de in macinate sau seminte de chia hidratate. Ajuta sa lege compozitia.

Instructiuni

  • Intr-un castron amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea.
  • Se toarna laptele vegetal, uleiul, condimentele, piureul de dovleac si se amesteca bine.
  • Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline.
  • Cand tigaia este incinsa adaugati linguri de compozitie.
  • Cand pe partea de sus apar mici bule, intoarceti clatita si apasati pe ea cu spatula pentru a va asigura ca aceasta nu ramane umeda in centru.
  • Repetati procesul pana terminati compozitia.