Despre

Bună, Mă numesc Andreea. Bine ai venit

Când am aflat despre Zero Waste a fost ca o revelație! Acest concept este încă destul de necunoscut pentru majoritatea oamenilor. Cred că termenul în sine poate fi puțin intimidant și confuz. Este absolut imposibil să nu produci deşeuri. Dar nu toate deșeurile sunt create egale – de exemplu, plasticul biodegradează și distruge viața sălbatică.

Conceptul de Zero Waste l-am decoperit în 2017, în urma vizionării filmului “A Plastic Ocean”. Filmul urmăreşte şi investighează impactul devastator al plasticului asupra mediului nostru, în special asupra vieţii marine. Documentarul m-a şocat atât de tare încât am început sa caut alternative la plastic şi alte produse care poluează.

Am început să cercetez fiecare colţişor al internetului pentru a afla mai multe despre conceptul de Zero Waste şi cum pot reduce deşeurile de unică folosinţă din caminul meu. Influenţată fiind de Bea Johnson şi Lauren Singer, am decis să îmi schimb stilul de viaţă reducând plasticul şi deşeurile de unică folosinţă, încercând totodată să traiesc mai sustenabil.

“We have to change the way we think and live if we all want to survive”

În fiecare zi facem alegeri care ne impactează pe noi şi pe cei din jurul nostru. Când vine vorba de deşeuri, reciclarea nu este răspunsul. Este vorba despre reducerea cererii pentru lucrurile inutile, atât de tranzitorii, încât le aruncăm după ce le-am folosit o singură dată.

Trăim într-o lume plină de plastic. De la pungile de cumpărături, sticlele de băut, periuţa de dinţi, şi chiar hainele noastre, se numără printre obiectele obişnuite din plastic. Însă plasticul nu este fictiv, şi nici starea actuală a mediului nostru.

Ceea ce funcționează pentru altcineva poate să nu funcționeze pentru tine. E ok! Nu există reguli, trebuie doar să faci pași mici pentru reducerea acestor lucruri inutile din viaţa ta. Încearcând să fi mai conştient în alegeri înseamnă că eşti cu un pas mai aproape decât majoritatea oamenilor, spre un stil de viaţă mai puţin risipitor şi mai sustenabil.

Sunt conştientă ca nu multă lume își pot permite, are timp sau acces la resursele care le-ar îngădui să se debaraseze complet de deşeuri. Şi este în regulă! Prin acest blog urmaresc să împărtăşesc experienţa mea cu reducerea deşeurilor şi îndeosebi a tranziţiei mele spre un stil de viaţă Zero Waste.

Aici împărtășesc rețete delicioase, sfaturi pentru o viață sănătoasă și cum eu şi familia mea trăim fără deşeuri. Sper că veți fi inspirat să faceți chiar și cea mai mică schimbare din viața dvs. – fie prin regândirea ambalării prânzului dvs. sau folosirea pungilor reutilizabile. Poate fi ieftin, distractiv şi eficient să reduci plasticul şi gunoiul din gospodăria ta. Toată lumea o poate face! Nu trebuie să fii perfect pentru a face o diferenţă, trebuie doar să încerci. Trebuie să renunţi la a pretinde că iubeşti mediul, ci trebuie să trăieşti ca şi cum l-ai iubi.

Sper să vă inspir şi să invăţăm împreună.