Clatite vegane cu afine si sos de afine

Oare poate fi ceva mai bun la micul dejun decat niste clatite pufoase? Clatite pufoase cu afine servite cu sos de afine!

Oare poate fi ceva mai bun la micul dejun decat niste clatite pufoase? Clatite pufoase cu afine servite cu sos de afine!

Aceste clatite sunt foarte usor de preparat si sunt pline de afine dulci si zemoase. Le puteti servi cu un sos fierbinte de afine pentru o extra savoare. Ma indoiesc ca veti ramane cu resturi, insa sosul merge bine si alaturi de inghetata.

Clatite vegane cu afine si sos de afine

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes

Ingrediente

Ingrediente clatite

  • 200 ml lapte vegetal (sau mai mult in functie de faiana pe care o folositi)
  • 1 lingura otet de mere
  • 200 gr faina
  • lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 3 linguri sirop de artar sau alt indulcitor
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 200 gr afine proaspete sau congelate

Ingrediente sos de afine

  • 200 gr afine
  • 100 ml apa sau suc de portocale
  • 2-4 linguri sirop de artar sau alt indulcitor
  • 4 lingurite amidon de porumb amestecate cu 2 linguri de apa

Instructiuni

Clatite

  • Intr-un castron mic amestecati laptele cu otetul si lasati cateva minute sa se odihneasca.
  • Intr-un castron mai mare adaugati ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare). Amestecati apoi siropul de artar, laptele cu otetul pana este doar combinat fara sa amestecati prea mult. Daca aluatul pare prea gros mai adaugati cateva lingurite de lapte.
  • Incingeti o tigaie de clatite pe care o ungeti cu putin ulei. Adaugati cate 2-3 linguri de compozitie in functie de cat de mari doriti sa fie. Asezati cateva afine pe partea cruda a clatitelor si apasati pe ele putin sa se aseze in centrul clatitelor. Cand marginile clatitelor par coapte, e timpul sa le intoarceti. Repetati pana terminati compozitia.
  • Serviti clatitele cu sos de afine. Din compozitie ar trebui sa iasa in jur de 8-12 catite in functie de cat de mari le doriti.

Sos de afine

  • Asezati 100 gr de afine proaspete sau congelate intr-o tigaie impreuna cu apa sau sucul de portocale si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se sfarama.
  • Adaugati la final 100 gr de afine amestecate cu amidoul de porumb si mai lasati sa fiarba 2-3 minute. Daca sosul este prea gros mai adaugati putin apa. Serviti sosul fierbinte peste clatite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating