Aceasta granola cu ciocolata si nuci este extrem de simplu de preparat si contine doar 7 ingrediente. Este delicioasa servita cu iaurt vegan sau lapte vegetal.
Daca ma intrebati pe mine, granola este una dintre placerile simple ale vietii. Este unul dintre primele gustari preparate de mine care m-a facut sa ma indragostesc de gatit. Sa fiu sincera este un aliment pe care prefer sa il gatesc eu decat sa il cumpar din supermarket.
Veti iubi aceasta reteta simpla de granola!
Granola poate fi personalizabila la infinit. Aromele pot fi nenumarate, si puteti schimba oricand nuci, seminte fructe uscate fara sa schimbati prea mult reteta.
Penru mine granola trebuie sa fie crocanta iar pentru asta prefer sa adaug nuci si multe seminte. In aceasta reteta am adaugat migdale si nuci caju crude. Pentru a amesteca impreuna ovazul cu nucile am adaugat ulei de cocos, indulcitor (in cazul meu sitop de curmale), esenta de vanilie, sare si cacao. Pur si simplu amesteca toate aceste ingrediente cu fulgii de ovaz si coc compozitia pana devine aurie si crocanta.
Cat timp granola este calda, puteti adauga fulgi de ciocolata. Asteptati cateva minute pana se topeste ciocolata si apoi amestecati incet granola sa se poata intinde ciocolata…absolut divin. Apoi puteti presara putina sare de mare pentru a completa aroma, total optional insa combinatia este delicioasa.
Recomand sa asteptati sa se raceasca complet granola inainte de servire, si sa o depozitati apoi intr-un borcan cu capac etans.
Pur si simplu iubesc sa savurez aceasta granola la micul dejun impreuna cu fructe de padure si lapte de ovaz. Un mic secret, face un topping grozav deasupra inghetatei. Indiferent de cum o veti servi, sunt convinsa ca nu va tine mult timp. Pofta buna!
Mai multe retete de granola
- Granola crocanta cu mere si scortisoara
- Granola cu fulgi de grau si fructe uscate
- Granola crocanta cu turmeric si ghimbir
- Granola cu ciocolata
- Granola cu ciocolata, migdale si alune
Granola crocanta cu ciocolata si nuci
Ingrediente
- 400 gr fulgi de ovaz
- 150 gr nuci la legere (caju, migdale, pecan)
- 50 gr ulei cocos topit
- 170 gr indulcitor
- 1 lingurita esenta vanilie
- 3 linguri pudra cacao
- ½ lingurita sare
- 100 gr fulgi de ciocolata optional
- 50 gr prune uscate optional
Instructiuni
- Incalziti coptorul la 150ºC si pregatiti o tava pe care asezati hartie de copt.
- Intr-un castron mare amestecati fulgii de ovaz si nucile. Intr-un castron separat amestecati uleiul de cocos, indulcitorul, esenta de vanilie, pudra de cacao si sarea. Turnati compozitia rezultata peste fulgii de ovaz si nuci si amestecati foarte bine pana cand ingredientele uscate sunt bine incorporate. Asezati compozitia rezultata in tava si intindeti bine cu mainile sau o spatula.
- Coaceti granola timp de 30 pana la 45 de minute amestecand la jumatatea timpului pentru a se coace uniform. Scoateti granola din cuptor cand devine maronie si este uscata la atingere si adaugati fulgii de ciocolata si prunele uscate – optional. Daca adaugati fulgi de ciocolata asteptati 2 minute inainte sa amestecati granola pentru a se topi. Optional mai puteti presara sare mare deasupra. Asteptati sa se raceasca complet inainte de servire.
- Depozitati granola la temperatura camerei intr-un recipient inchis etans.