Aceste briose cu afine, lamaie si mac sunt pufoase, usor acrisoare si pline de afine suculente si aroma de lamaie proaspata. Semintele de mac adauga o textura usor crocanta. Le-am savurat alaturi de o cafea insa merg perfect si la micul dejun.
Am copt aceste briose de 3 ori in ultima luna, si au iesit foarte bune de fiecare data. Asa ca m-am decis sa impart reteta cu voi.
Briosele sunt versatile, usor de pregatit si grozav de avut la indemana cand calatoresti cand scoti copii in parc. Iar aromele sunt greu de rezistat. Aroma de lamaie se combina perfect cu afinele si macul pentru o textura crocanta,.. asa cum am mentionat mai sus, pur si simplu imbunatatesc totul. Glazura dulce de lamaie este optionala, dar absolut delicioasa.
Perfecte pentru gustari, picnicuri, iesiri in parc sau drumetii, aceste briose vegane cu afina, lamaie si mac nu te vor dezamagi.
Briose vegane cu afine, lamaie si mac
Ingrediente
- o lamaie mare sau 2 lamai mici
- 80 ml lapte vegetal
- 180 gr faina + 2 linguri extra
- 75 gr faina migdale sau faina de in
- 2 lingurite praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 100 gr iaurt vegan
- o banana mare coapta
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingurita esenta vanilie
- 2 linguri mac
- 100 gr afine congelate sau proapete
Ingrediente glazura
- 100 gr zahar pudra
- 1-2 linguri lapte vegetal
- sucul de la o jumatate de lamaie
Instructiuni
- Incingeti cuptorul la 220C si pregatiti o tava de copt briose pe care o ungeti cu foarte putin ulei.
- Stoarceti lamaile de zeama. Amestecati sucul de lamaie cu laptele si lasati compozitia putin la odihnit. Va crea o consistenta ca cea de lapte batut.
- Intr-un castron mare amestecati faina alba, faina de migdale, semintele de mac, praful de copt si sarea. Adaugati apoi zeama de lamaie, combinatia de lapte si lamaie, iaurtul, siropul de artar, banana sfaramata si esenta de vanilie.
- Amestecati ingredientele umede cu cele uscate cu o lingura de lemn, Nu amestecati prea mult, atat cat se incorporeaza toate ingredientele, indiferent ca sunt cocoloase.
- Adaugati afinele si lingurile de faina extra fara sa supramixati.
- Cu o spatula de inghetata sau cu o lingura, adaugati compozitia rezultata in tava de briose.
- Reduceti temperatura la 175C si coaceti briosele timp de 20 – 25 minute sau pana cand o scobitoare introdusa intr-o briosa iese curata.
- Intr-un castron mic amestecati ingredientele pentru glazura. Adaugati mai mult lapte sau zahar pentru a crea consistenta dorita. Adaugati glazura deasupra fiecarei briose.