Prajitura rasturnata cu portocale

Daca iubiti portocalele o sa va placa si reteta aceasta. Va prezint una dintre cele mai simple si versatile prajituri vegane cu portocale. Delicioasa, plina de savoare si usor acrisoara, aceasta prajitura poate fi servita alaturi de o cafea fierbinte sau chiar alaturi de o cupa de inghetata. Prajiturile rasturnate sunt mereu delicioase, iar aceasta prajitura cu portocale nu face exceptie de la regula. Fructe caramelizate deasupra unui blat de prajitura pufos.

Prajitura vegana cu portocale

Calories: 177kcal

Ingrediente

Ingrediente uscate

  • 150 gr faina de ovaz fara gluten
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr indulcitor la alegere
  • lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat sodiu
  • lingurite scortisoara
  • ½ lingurita cardamom
  • lingurita sare

Ingrediente umede

  • 160 ml lapte vegetal
  • 1 banana coapta
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta vanilie

Topping

  • 1-2 portocale
  • 2 linguri zahar cocos

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 180C. Pregatiti o tava rotunda cu fund detasabil si asezati pe ea hartie de copt unsa cu putin ulei.
  • Portocalele taiate felii se aseaza in tava pe hartia de copt si se presara deasupra zaharul de cocos.
  • Intr-un castron adaugati toate ingredientele uscate si amestecati. Intr-un alt castron se amesteca ingredientele umede si se toarna peste cele uscate.
  • Compozitia rezultata se toarna in tava peste portocale si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Prajitura e gata cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
  • Asteptati 10 minute inainte de a intoarce prajitura pe o farfurie. Scoateti cu grija hartia de copt de pe portocalele glazurate. Mai asteptati aproximativ 10 minute inainte de a servi prajitura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating