Incingeti cuptorul la 220C si pregatiti o tava de copt briose pe care o ungeti cu foarte putin ulei.
Stoarceti lamaile de zeama. Amestecati sucul de lamaie cu laptele si lasati compozitia putin la odihnit. Va crea o consistenta ca cea de lapte batut.
Intr-un castron mare amestecati faina alba, faina de migdale, semintele de mac, praful de copt si sarea. Adaugati apoi zeama de lamaie, combinatia de lapte si lamaie, iaurtul, siropul de artar, banana sfaramata si esenta de vanilie.
Amestecati ingredientele umede cu cele uscate cu o lingura de lemn, Nu amestecati prea mult, atat cat se incorporeaza toate ingredientele, indiferent ca sunt cocoloase.
Adaugati afinele si lingurile de faina extra fara sa supramixati.
Cu o spatula de inghetata sau cu o lingura, adaugati compozitia rezultata in tava de briose.
Reduceti temperatura la 175C si coaceti briosele timp de 20 - 25 minute sau pana cand o scobitoare introdusa intr-o briosa iese curata.
Intr-un castron mic amestecati ingredientele pentru glazura. Adaugati mai mult lapte sau zahar pentru a crea consistenta dorita. Adaugati glazura deasupra fiecarei briose.