Incalziti coptorul la 150ºC si pregatiti o tava pe care asezati hartie de copt.
Intr-un castron mare amestecati fulgii de ovaz si nucile. Intr-un castron separat amestecati uleiul de cocos, indulcitorul, esenta de vanilie, pudra de cacao si sarea. Turnati compozitia rezultata peste fulgii de ovaz si nuci si amestecati foarte bine pana cand ingredientele uscate sunt bine incorporate. Asezati compozitia rezultata in tava si intindeti bine cu mainile sau o spatula.
Coaceti granola timp de 30 pana la 45 de minute amestecand la jumatatea timpului pentru a se coace uniform. Scoateti granola din cuptor cand devine maronie si este uscata la atingere si adaugati fulgii de ciocolata si prunele uscate - optional. Daca adaugati fulgi de ciocolata asteptati 2 minute inainte sa amestecati granola pentru a se topi. Optional mai puteti presara sare mare deasupra. Asteptati sa se raceasca complet inainte de servire.
Depozitati granola la temperatura camerei intr-un recipient inchis etans.