Granola cu fulgi de grau si fructe uscate

Granola cu fulgi de grau si fructe uscate

Iubiti granola? Si eu! Astazi voi impartasi o reteta de baza pentru granola, doar ca voi inlocui fulgii de ovaz cu fulgi de grau. Aceasta reteta de granola necesita doar cateva ingrediente: fulgi de grau, indulcitor, ulei de cocos, multe seminte si fructe uscate.

O data ce incercati granola de facuta in casa, nu veti mai reveni la cea cumparata din magazin. Credeti-ma, este mult mai buna!

Aceasta granola este, o optiune mult mai sanatoasa, deoarece contine cereale integrale, ulei nerafinat si indulcita natural. Pur si simplu nu o alternativa mai sanatoasa, cu ingrediente delicioase si bune pentru dvs.

In plus este foarte usor de preparat. Aveti nevoie doar de un castron si de cateva ingrediente de baza pe care sigur le aveti in dulap. Sunteti gata sa incercati?

Ingrediente pentru o granola sanatoasa

Fulgi de grau sau ovaz

Nuci si/ sau seminte – Eu am folosit seminte de bostan, seminte de floarea soarelui si seminte de canepa. Puteti adauga nuci sau nuci pecan, migdale, caju, alune, fistic, orice fel de nuci aveti la indemana.

Ulei nerafinat – Uleiul ajuta granola sa devina crocanta. Prefer uleiul nerafinat de cocos, il folosesc in mai toate retete dulci. Puteti folosi si ulei de masline, daca doriti sa tineti sub control grasimile saturate.

Indulcitor natural – Am folosit sirop de artar in aceasta granola. Mierea merge de asemenea.

Sare si mirodenii – Pentru o granola aromata nu sariti peste sare. Prefer sa adaug sare mare, dar orice fel de sare merge.

Fructe uscate – Fructele uscate adauga o savoare dulce granolei. Eu am folosit goji, merisoare si stafide.

Adaosuri optionale – Puteti adauga fulgi de ciocolata sau fulgi de cocos.

Granola cu fulgi de grau si fructe uscate

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 24 minutes

Ingrediente

  • 350 gr fulgi grau
  • 150 gr nuci sau seminte
  • 1 lingurita sare de mare
  • ½ lingurita scortisoara
  • 100 gr ulei de cocos topit
  • 100 gr sirop artar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 100 gr fructe uscate
  • alte ingrediente optionale: fulgi de cocos, fulgi de ciocolata

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 180C si pregatiti o tava mafre de copt pe care asezati hartie de pergament.
  • Intr-un castron mare amestecati fulgii de grau, semintele sau nucile, sarea si scortisoara.
  • Adaugati apoi uleiul, siropul de artar, esenta de vanilie si amestecati bine.
  • Varsati compozitia pe tava de copt si imprastiati-o egal folosind o lingura sau o spatula.
  • Coaceti granola timp de 20 – 25 minute, amestecand la jumatatea timpului.
  • Asteptati sa se raceasca complet timp de macar 45 de minute. Adaugati apoi fructele uscate. Spargeti granola in bucati folosind mana daca vreti sa pastrati bucati mari sau cu o lingura daca o doriti mai sfaramata.
  • Pastrati granola intr-un borcan ermetic la temperatura camerei timp de pana la 2 saptamani.
Back to Top