Go Back

Granola cu fulgi de grau si fructe uscate

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 24 minutes

Ingrediente

  • 350 gr fulgi grau
  • 150 gr nuci sau seminte
  • 1 lingurita sare de mare
  • ½ lingurita scortisoara
  • 100 gr ulei de cocos topit
  • 100 gr sirop artar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 100 gr fructe uscate
  • alte ingrediente optionale: fulgi de cocos, fulgi de ciocolata

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 180C si pregatiti o tava mafre de copt pe care asezati hartie de pergament.
  • Intr-un castron mare amestecati fulgii de grau, semintele sau nucile, sarea si scortisoara.
  • Adaugati apoi uleiul, siropul de artar, esenta de vanilie si amestecati bine.
  • Varsati compozitia pe tava de copt si imprastiati-o egal folosind o lingura sau o spatula.
  • Coaceti granola timp de 20 - 25 minute, amestecand la jumatatea timpului.
  • Asteptati sa se raceasca complet timp de macar 45 de minute. Adaugati apoi fructele uscate. Spargeti granola in bucati folosind mana daca vreti sa pastrati bucati mari sau cu o lingura daca o doriti mai sfaramata.
  • Pastrati granola intr-un borcan ermetic la temperatura camerei timp de pana la 2 saptamani.