Crumble cu prune si piersici (Vegan)

O reteta simpla si delicioasa de crumble cu prune si piersici, cu o crusta crocanta de ovaz, un desert minunat pentru o zi de vara sau chiar de toamna.

Iubesc crumble-ul cu fructe. Este un desert atat de usor si gustos, ce se prepara rapid, ca un fel de mancare intr-o singura oala, in care aruncati toate ingredientele si lasați caldura să isi faca magia.

Magia unui crumble bun consta in faptul ca merge orice fel de fruct. Daca nu aveti prune sau piersici, folositi fructele pe care le aveti la indemana. Si fructele inghetate merg, de asemenea.

Crumble cu piersici si prune (Vegan)

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 45 minutes

Ingrediente

  • 3 piersici
  • 6 prune
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • scortisoara dupa gust
  • 1 lingurita amidon de porumb

Ingrediente crusta

  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura fulgi de ovaz
  • putina sare
  • 1 lingura ulei de cocos

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 200C si pregatiti o tava mica de copt uns cu putin ulei de masline.
  • Spalati si uscati prunele si piersicile, indepartati samburii si taiati-le felii. Adaugati sucul de lamaie, zaharul brun, scortisoara si o lingurita de amidon de porumb. Se amestecă bine pentru a se combina si se introduc in vasul de copt, astfel incat sa acopere partea de jos al acestuia.
  • Pregatiti crusta amestecand ingredientele intr-un castron si folosind degetele framantati-l in firimituri grosiere. Se presara aluatul deasupra fructelor in vasul de copt.
  • Introduceti vasul de copt in cuptorul incalzit si coaceti aproximativ 30 de minute sau pana cand crusta devine usor aurie iar fructele devin moi. Scoateti din cuptor si lasati deoparte sa se raceasca putin.
  • Serviti cu inghetata de vanilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating