Aceasta supa crema de rosii isi obtine aroma bogata din rosiile coapte impreuna cu ardeiul rosu, ceapa si usturoiul. Supa perfecta pentru o zi ploioasa de vara / inceput de toamna.
Doar mie imi este dor de supele de toamna? Sper ca nu sunt singura. Am o multime de rochii de toamna si pulovere confortabile care asteapta cu nerabdare sa fie scoase de la naftalina, in timp ca frunzele sa se schimbe. Prea devreme?
Si o data cu toamna vin supele cremoase. Și multe supe. Ok, v-ati dat seama cam cat de mult imi plac supele. In special cele bogate, hranitoare, bogate proteic. Ce modalitate mai buna de a intampina toamna decat cu un castron urias cu supa cremoasa de rosii coapte?
Vestea buna este ca puteti gati o cantitate mai mare de supa pe care o puteti congela si savura mai tarziu.
Aceasta supa cremoasa, natural vegana si fara gluten, se mandreste cu o aroma hranitoare si se serveste cel mai bine alaturi de o bucata calda de paine de casa, perfectă pentru scufundare.
Supa crema de rosii coapte
Ingrediente
- 500 gr rosii
- 1 ardei kapia
- 1 ceapa
- 5 catei usturoi
- sare si piper dupa gust
- ½ lingura busuioc uscat
- smantana vegana pentru servit (optional)
Instructiuni
- Intr-un castron mare adaugati rosiile taiate in doua daca sunt cherry si cuburi daca sunt normale, ceapa rondele si kapia fasii. Adaugati 2 linguri de ulei de masline, usturoiul si busuiocul. Amestecati bine.
- Asezati legumele pe o tava de copt si coaceti-le timp de 30 – 40 de minute pana se rumenesc.
- O data coapte, lasati legumele la racit inainte de a le da prin blender.
- Dati prind blender legumele pana se creaza o pasta cremoasa.
- Serviti supa cu smanatana vegana si crutoane.