Supa crema de rosii coapte (4 ingrediente, 30 minute)

Aceasta supa crema de rosii isi obtine aroma bogata din rosiile coapte impreuna cu ardeiul rosu, ceapa si usturoiul. Supa perfecta pentru o zi ploioasa de vara / inceput de toamna.

Doar mie imi este dor de supele de toamna? Sper ca nu sunt singura. Am o multime de rochii de toamna si pulovere confortabile care asteapta cu nerabdare sa fie scoase de la naftalina, in timp ca frunzele sa se schimbe. Prea devreme?

Si o data cu toamna vin supele cremoase. Și multe supe. Ok, v-ati dat seama cam cat de mult imi plac supele. In special cele bogate, hranitoare, bogate proteic. Ce modalitate mai buna de a intampina toamna decat cu un castron urias cu supa cremoasa de rosii coapte?

Vestea buna este ca puteti gati o cantitate mai mare de supa pe care o puteti congela si savura mai tarziu.

Aceasta supa cremoasa, natural vegana si fara gluten, se mandreste cu o aroma hranitoare si se serveste cel mai bine alaturi de o bucata calda de paine de casa, perfectă pentru scufundare.

Supa crema de rosii coapte

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes

Ingrediente

  • 500 gr rosii
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ½ lingura busuioc uscat
  • smantana vegana pentru servit (optional)

Instructiuni

  • Intr-un castron mare adaugati rosiile taiate in doua daca sunt cherry si cuburi daca sunt normale, ceapa rondele si kapia fasii. Adaugati 2 linguri de ulei de masline, usturoiul si busuiocul. Amestecati bine.
  • Asezati legumele pe o tava de copt si coaceti-le timp de 30 – 40 de minute pana se rumenesc.
  • O data coapte, lasati legumele la racit inainte de a le da prin blender.
  • Dati prind blender legumele pana se creaza o pasta cremoasa.
  • Serviti supa cu smanatana vegana si crutoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating