Desert,  Mic Dejun,  Reţete

Budinca de chia cu turmeric si lamaie

Ce poate fi mai bun intr-o dimineata de vara decat aceasta budinca vegana de chia cu turmeric si lamaie? Este plina de proteine ​​vegetale si grasimi sanatoase. Parca e un soare intr-un borcan!

Daca nu ati realizat, sunt foarte obsedata de budinca de chia. Ce nu e placut la ea? Este sanatoasa, gustoasa, rapid de preparat si de servit cand esti pe fuga.

Sa nu mai mentionam, combinatiile sunt infinite, de la ciocolata sau vanilie pana matcha, spirulina, servite alaturi de unturi de nuci, fructe si alte superalimente.

Aceasta budinca de chia cu lamaie este una dintre combinatiile mele preferate. Este racoritoare iar servita cu turmericul ii ofera o aroma interesanta. Dacă nu ai auzit pana acum, turmericul este foooarte sanatos.

Pe langa proprietatile sale antiinflamatorii, curcumina (principalul ingredient activ din turmeric) este un puternic antioxidant. De asemenea, ajuta la activarea enzimelor antioxidante ale corpului.

Puteti orice fel de lapte vegetal doriti pentru baza acestei budinci de chia. Am folosit lapte de migdale, dar merge si cel de caju, de soia, de cocos sau de ovaz.

Cand vine vorba de topping-uri, ador combinatia de lamaie si afine sau zmeura proaspata. Dar puteti savura budinca si cu banane, capsuni, piersici, etc. Personal imi place sa o mananc cu granola pentru un adaus crocant.

Incercati si:

Budinca de chia cu turmeric si lamaie

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 10 minutes

Ingrediente

  • 250 ml lapte de migdale (sau de care aveti)
  • 40 gr seminte de chia
  • linguri sirop de artar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • ¾ lingurita pudra turmeric
  • ¼ lingurita sare

Instructiuni

  • Amestecati bine toate ingredientele intr-un castron mare. Lasati compozitia la inmuiat 5 minute apoi amestecati din nou.
  • Dati budinca la frigider pentru 30 de minute sau de preferabil 4 ore.
  • Serviti budinca de chia fructe de padure si alte topinguri la alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating