Desert,  Reţete

Budinca de chia cu 3 ingrediente

Aceasta budinca de chia contine lapte de migdale, seminte de chia si indulcitor la alegere; este o gustare sanatoasa incarcata cu proteine, fibre si grasimi sanatoase!

Dupa mine, budinca de chia este cel mai usor si sanatos mic dejun pe care il puteti prepara. Nu trebuie decat sa amestecati semintele de chia cu lapte si indulcitor, iar cateva ore mai tarziu veti obtine cea mai delicioasa budinca de chia.

Puteti folosi lapte cocos, de migdale sau de caju preferat pentru o optiune vegana delicioasa. Savurati budinca cu fructele de padure preferate!

Imi amintesc, prima data cand am facut budinca de chia am ramas surprinsa: „Asta e tot? Le lasi sa se inmoaie?” Nu puteam sa cred ca o gustare atat de sanatoasa ar putea fi atat de usor de facut fara aparate de bucatarie.

Daca pregatiti budinca intr-un borcan in care pur si simplu agitati compozitia nu va trebui nici macar sa spalati vreun castron.

Primele mele budinci de chia au continut doar seminte de chia, lapte de cocos, sirop de agave, artar sau curmale si esenta de vanilie – peste noapte. Mai tarziu am descoperit mult mai multe combinatii de aroma.

Beneficiile semintelor de chia

Cand vine vorba de gustari ma intereseaza trei lucruri:

  • sa fie bogate in fibre – bun pentru controlul zaharului din sange, reglarea colesterolului si sanatatea intestinelor   
  • sa aiba un continut ridicat de proteine
  • sa contina grasimi sanatoase

Aceste elemente va vor satisface poftele interioare si va va reduce pofta de mancare pana la următoarea masa. Pentru mine, una dintre cele mai bune gustari care indeplineste aceste obiective este budinca mea chia. Doua linguri de seminte de chia (130 de calorii) contine:

  • Fibre: 11 grame    
  • Proteine: 4 grame     
  • Grasimi: 9 grame (dintre care 5 sunt Omega-3)

Nu e rau, nu-i asa? Iar frumusetea budincii este ca o puteti pastra la frigider si o saptamana intreaga. Imi place sa o servesc cu fructe proaspete sau fructe uscate, nuci, fulgi de cocos, seminte de canepa, granola si multe altele.

Preparea budincii de chia

Odata ce va dati seama cat de usor este sa preparati budinca de chia, veti repeta reteta saptamanal. Iata cum puteti face budinca de chia in 3 pasi simpli:

  • Pasul 1: Adaugati 1/2 cana de lapte vegetal si 2 linguri de seminte de chia intr-un borcan.    
  • Pasul 2: Se amesteca orice indulcitor optional doriti, cum ar fi siropul de artar si esenta de vanilie.    
  • Pasul 3: Lasati compozitia la frigider cateva ore sau peste noapte, apoi amestecati din nou inainte de a servi.

Va recomand sa amestecati foarte bine semintele de chia pana cand sunt incorporate in lapte. Apoi, asteptati cateva minute ca acestea sa se aseze si amestecati din nou. Acest lucru va ajuta ca compozitia sa nu se separe in frigider. Asigurati-va ca nu exista cocoloase si apoi asezati compozitia la frigider peste noapte.

Puteti prepara o cantitate mai mare si sa o impartiti in recipiente pentru toata saptamana.

Cum am facut piureul de capsuni? Am adaugat in blender cateva capsuni si am amestecat timp de cateva secunde. Nu am adaugat alte ingrediente.

Serviti budinca de chia cu fructe proaspete si migdale si seminte. Asta e tot, mic dejun delicios sau o gustare rapida. Daca veti servi budinca unor oaspeți vor crede ca ati facut eforturi mari cand abia ati ridicat un deget.

Mai multe retete de budinca de chia

Budinca de chia cu 3 ingrediente

Timp de preparare 5 minutes
Timp total 5 minutes
Calories: 155kcal

Ingrediente

  • 2 linguri seminte de chia
  • ½ pahar lapte de migdale sau alt lapte la alegere (300ml)
  • 1 lingurita indulcitor (sirop artar sau miere) optional
  • de servit cu capsuni sau alte fructe

Instructiuni

  • Adaugati ingredientele intr-un borcan si amestecati bine. Lasati sa se aseze 2-3 minute apoi amestecati din nou foarte bine.
  • Acoperiti borcanul si pastrati-l la frigider peste noapte sau pentru cel putin 2 ore.
  • Inainte de a savura budinca mai puteti adauga putin lapte si amestecati, adaugati apoi fructele proaspete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *