Hummus cu sfecla coapta

Sunt total indragostita de culoarea roz vibranta a acestui hummus cu sfecla coapta! Nu arata bine?

Hummusul cu sfecla se face cu sfecla coapta la cuptor, naut, pasta de susan, ulei de masline, suc de lamaie si usturoi. Este o gustare si un aperitiv vibrant si sanatos. Este atat de aromat! Daca iubiti sfecla si hummusul, cu siguranta va placea acest hummus cu sfecla coapta.

Puteti servi hummusul cu orice leguma (betisoare de telina sau felii de castravete), alaturi de biscuiti cu seminte sau pita. Il puteti servi pe sandvisurile dvs. Eu l-am servit cu pita prajita si cu avocado. Uimitor!

Hummus-ul este una dintre gustarile mele preferate iar alaturi de sfecla coapta rezulta o gustare bogata in nutrienti si un aperitiv gustos si sanatos (uitati-va la acea culoare!).

Sfecla este sanatoasa pentru inima, combate inflamatia si contine detoxifianti minunati. Nautul este excelent pentru sanatatea intestinului si este plin de fibre insolubile, care ajuta la alimentarea bacteriilor „bune” din intestin.

Asadar, sfecla si nautul fac din acest hummus un aperitiv bogat in nutrienti si antioxidanti.

Hummusul cu sfecla este foarte usor de facut. Singurul lucru care ia putin timp este coacerea sfeclei. Pasii sunt:

  • Coaceti sfecla timp de 60 de minute sau mai putin, in functie de dimensiunea ei
  • Adaugati celelalte ingrediente (pasta de susan, suc de lamaie, ulei de masline si usturoi) intr-un blender cu putere mare.
  • Adaugati sfecla coapta si racita in blender impreuna cu restul ingredientelor.
  • Amestecați toate ingredientele pentru un minut sau pana cand compozitia devine SUPER cremoasa.
  • Serviti cu ulei de masline sau pesto de menta.

Hummusul poate fi pastrat intr-un recipient etans in frigider timp de o saptamana.

Daca sunteti fan hummus, trebuie sa incercati aceasta reteta! Este simpla, sanatoasa si va da bine pe platoul oricarei petreceri!

Hummus cu sfecla coapta

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 10 minutes

Ingrediente

  • 2 sfecle medii
  • 2 conserve naut de 240g
  • pahar zeama din conserva de naut
  • 3 linguri pasta de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 catei usturoi
  • ½ lingurita sare

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 200C.
  • Taiati tulpinile sfeclei, ungeti-o cu ulei de masline si coaceti-o la cuptor pentru 50-60 minute.
  • Adaugati in blender nautul, lichidul de naut, pasat de susan, zeama de lamaie, uleiul de masline, usturoiul, sarea si sfecla. Amestecati un minut sau pana cand compozitia este neteda si cremoasa.
  • Transferati hummusul intr-un bol de servire si garnisiti cu ulei de masline, seminte de susan negre sau patrunjel proaspat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating