Aceasta granola cu ciocolata este foarte usor de facut. Indulcita in mod natural, este gata in 30 de minute si contine doar 7 ingrediente. Perfecta pentru micul dejun, desert sau gustare, aceasta granola cu ciocolata, poate fi servita cu lapte, alaturi de iaurt si fructe sau ca atare.

Dupa mine, granola este una dintre placerile simple ale vietii. A fost unul dintre primele lucruri pe care am inceput sa le fac cand m-am indragostit de gatit si, sincer, nu este ceva ce cumpar de la magazin foarte des, pentru ca prefer sa il gatesc in propriul cuptor.
Granola poate fi personalizabila pana la infinit. Combinatiile de aroma sunt nesfarsite si puteti oricand sa alternati nucile cu semintele fara sa incurcati reteta.
Oh, si ce miros placut lasa in casa. Merita cel mai mic efort. O adevarata incantare a simturilor.

Reteta este deliciosa si simplu de preparat, asa cum trebuie sa fie granola. Granola, desigur, contine fulgi de ovaz ca baza. Pentru o textura crocanta, imi place sa adaug nuci, migdale sau seminte. Puteti folosi nuci pecan migdale feliate sau caju. Pentru o alternativa fara nuci, semintele de dovleac sau semintele de floarea soarelui sunt, de asemenea, delicioase.
Pentru a ajuta sa amestecam nucile cu ovazul, adaugam ulei de cocos (care ajuta ca aceasta granola sa devina crocanta), sirop de artar pentru a o indulci, esenta de vanilie, sare de mare si pudra de cacao. Amestecam bine toate ingredientele si coacem pana cand compozitia devine uscata si crocanta.

In timp ce granola este inca calda, presarati cateva chipsuri de ciocolata deasupra. La final, imi place sa adaug si un pic de sare de mare, complet optional.
Odata ce ciocolata este este gata, va recomand sa o lasati sa se raceasca complet pe foaia de copt. Acest lucru ajuta la formarea de bucati mari, despre care stim cu totii ca este cea mai buna parte a granolei. Odata racita, transferati-o intr-un recipient etans pentru depozitare!

Imi place sa savurez aceasta granola cu ciocolata cu iaurt si fructe proaspete la micul dejun sau la pranz. De asemenea, merge perfect langa inghetata. Oricum o serviti, ma indoiesc ca va dura mult!
Pofta Buna!
Alte retete de granola
Granola cu ciocolata
Ingrediente
- 500 g fulgi de ovaz
- 1 pahar nuci sau seminte
- 50 g ulei de cocos
- 150 g sirop de artar (sau miere)
- o lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri pudra de cacao
- ½ lingurita sare de mare
- fulgi de ciocolata (optional)
Instructiuni
- Incalziti cuptorul la 180C si intindeti o foaie de copt pe o tava mare.
- Intr-un castron mare, amestecati ovazul, nucile sau semintele. Separat amestecati uleiul de cocos, siropul de artar, extractul de vanilie, pudra de cacao si sarea de mare. Se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Intindeti compozitia intr-un strat uniform pe o foaie de copt si apasati cu o spatula sau cu mainile.
- Coaceti granola timp de 20 pana la 30 de minute, amestecand la jumatatea timpului pentru a ajuta sa se coace uniform. Cand este rumenita si se simte uscata la atingere, scoateti tava din cuptor si presarati cu chipsuri de ciocolata. Lasati sa stea aproximativ 2 minute pana cand s-au topit chipsurile de ciocolata si amestecati usor pentru a acoperi granola. Daca doriti, presarati deasupra un pic de sare de mare. Lasati granola sa se raceasca complet.
- Depozitati-o la temperatura camerei intr-un recipient etans.