Banana Bread Granola

Salutare! Am preparat o granola delicioasa si sanatoasa. Nu are adaos de zahar si face ca bucataria voastra sa miroase incantator! Pentru ca este BANANA BREAD granola! Cine nu iubeste painea cu banane? Iar acum puteti avea painea preferata intr-o granola sanatoasa. Yum.
Aceasta granola sanatoasa si crocanta cu banane, fara zahar, este perfecta pentru micul dejun sau gustare (fara gluten, fara lactate, vegana).

Salutare! Am preparat o granola delicioasa si sanatoasa. Nu are adaos de zahar si face ca bucataria voastra sa miroase incantator! Pentru ca este BANANA BREAD granola! Cine nu iubeste painea cu banane? Iar acum puteti avea painea preferata intr-o granola sanatoasa. Yum.

Aceasta granola sanatoasa si crocanta cu banane, fara zahar, este perfecta pentru micul dejun sau gustare (fara gluten, fara lactate, vegana). Granola are toate aromele delicioase ale painii de banane intr-o gustare sanatoasa. Este foarte simplu de preparat, doar cu cateva ingrediente in cativa pasi simpli.

Bananele sunt cea mai mare sursa de deseuri din magazinele alimentare. Acestea sunt un fruct energizant si sanatos, dar isi pot schimba aspectul rapid – iar multi consumatori prefera sa nu cumpere o banana maronie sau neagra, sau chiar una verde, care nu este inca coapta. Comerciantii care doresc sa afiseze clientilor cele mai atragatoare banane, sfarsesc adesea prin a le arunca atunci cand nu sunt perfecte de expus pe raft.

Doar pentru ca o banana este rumenita nu inseamna ca trebuie sa o aruncati! Puteti ajuta la oprirea risipei alimentare, folosind bananele rumenite sau foarte coapte pentru gustari delicioase si nutritive. Puteti chiar sa cumparati banane coapte de la magazinul alimentar si sa solicitati o reducere, din care puteti face niste produse coapte grozave.

Magazinul de langa casa vinde banane coapte/ maro la jumatate de pret, si mereu aleg sa le cumpar pe acelea decat pe acelea frumoase si verzi. Le folosesc la granola, in ovazul fiert sau ca inlocuitor de zahar in prajituri.

Bananele verzi au amidon si contin un nivel scazut de zaharuri, deci sunt o optiune mai buna pentru cei cu diabet zaharat de tip 2. Bananele verzi pot contine, de asemenea, bacterii probiotice care ajuta la sanatatea colonului.

Bananele coapte au, de asemenea, propriile lor avantaje – sunt mai usor de digerat din cauza zaharurilor simple, insa bananele castiga de fapt mai multi antioxidanti pe masura ce se coc! In plus, fac o inlocuire excelenta pentru produsele lactate in diverse retete vegane.

Am incercat aceasta reteta in timp ce doream sa folosesc niste banane foarte coapte. Imi plac bananele verzi insa cele foarte coapte deobicei sunt destinate clatitelor, brioselor sau acestei granole delicioase!

Aceasta reteta are multe seminte, nuci si unt de arahide. Insa nu ezitati sa adaugati orice seminte, nuci sau fructe uscate aveti la indemana, daca doriti. Coaceti granola putin mai mult pentru o textura crocanta sau mai putin pentru o consistenta mai moale. In orice caz, este hranitoare si delicioasa!

Unii ar putea argumenta ca cea mai buna metoda de a folosi banane foarte coapte este in painea cu banane si, desi sunt de acord, iata de ce cred ca este mai potrivita in granola:

  • rapid de preparat
  • 3 banane = 24 portii de granola
  • tine mai mult
  • doar 6 ingrediente de baza

La granola ai nevoie de grăsime. De ce? Deoarece grasimea o face crocanta. Fara grasime, granola nu va fi la fel de aromata si nu avea aceasta textura crocanta.

Deobicei aleg sa adaug ulei de cocos, dar de data aceasta nu am folosit ulei! Am ales sa prepar granola fara ulei adaugand unt de arahide. Insa foarte bine merge si pasta de susan (tahini). Aceasta este o sursa excelenta de grasimi sanatoase si ajuta, de asemenea, la obtinerea unei granole foarte crocante.

Ador sa folosesc pasta de susan in retete dulci, deoarece adauga un plus de consistenta. Ofera un echilibru extraordinar si ajuta la amplificarea aromelor. Dacă nu va place pasta de susan, dar totusi doriti sa preparati granola fara ulei, pur si simplu inlocuiti-l cu unt de arhide si functioneza la fel de bine! Puteti incerca reteta mea de unt de arahide, simplu si delicios, gata in 5 minute.


De ce veti iubi aceasta granola?

Nu cred ca mai aveti nevoie de alte detalii mai convingatoare in acest moment, insa stati inca pe ganduri, daca aceasta granola cu banane este pentru dumneavoastra, permiteti-mi sa va razgandesc. Aceasta granola este ..

  • fara zahar, dar indulcita in mod natural
  • cu doar 6 ingrediente
  • bogata in fibre si grasimi sanatoase
  • are gust de desert dar este destul de sanatoasa pentru micul dejun

Este nevoie sa continui? Da, asa m-am gândit si eu!

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 500 gr fulgi ovaz
  • 3 linguri unt de arahide sau pasta de susan
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de nucsoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • varf cutit praf de sare
  • nuci si seminte la alegere, ce aveti prin casa. Eu am adaugat seminte de bostan, de floarea soarelui si nuci.
  • fructe uscate (stafide, goji, etc.)

Instructiuni

  1. Incalziti cuptorul la 160C si pregatiti o tava.
  2. Intr-un castron mare amestecati fulgii de ovaz, cu nucile, semintele, praful de scortisoara, nucsoara si sarea.
  3. Intr-un bol separat se piseaza bananele piure si se adauga esenta de vanilie si untul de arahide.
  4. Incorporati piureul de banane cu fulgii de ovaz si amestecati bine.
  5. Varsati compozitia intr-o tava mare si intindeti-o bine in toate partile tavii apasand uniform.
  6. Coaceti granola timp de aproximativ 30 de minute amestecand usor la mijlocul timpului, fara sa o sfaramati prea mult, incat sa ramana blocuri intregi de granola.
  7. Depozitati granola intr-un recipient etans timp de pana la 2 saptamani.

Daca sunteti un fan al granola la fel de mare ca si mine, va mai recomand si alte retete, cum ar fi:

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close