Go Back

Banana Bread Granola

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 500 gr fulgi de ovaz
  • 3 linguri unt de arahide sau pasta de susan
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • ½ lingurita lingurita praf de nucsoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • varf cutit praf de sare
  • nuci si seminte la alegere, ce aveti prin casa. Eu am adaugat seminte de bostan, defloarea soarelui si nuci
  • fructe uscate (stafide, goji, etc.)

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 160C si pregatiti o tava mare de copt.
  • Intr-un castron mare amestecati fulgii de ovaz, cu nucile, semintele, praful de scortisoara, nucsoara si sarea.
  • Intr-un castron separat, sfaramati bananele piure, adaugati esenta de vanilie si untul de arahide si amestecati bine.
  • Amestecati ingredientele uscate cu cele umede.
  • Varsati compozitia intr-o tava mare si intindeti-o bine in toate partile tavii apasanduniform.
  • Coaceti granola timp de aproximativ 20 de minute amestecand usor la mijlocul timpului, fara sa o sfaramati prea mult, incat sa ramana blocuri intregi de granola.
  • Depozitati granola intr-un recipient etans timp de pana la 2 saptamani.