Reteta simpla si gustoasa de granola cu ciocolata

Aceasta reteta de granola cu ciocolata este usor de preparat si perfecta pentru un mic dejun rapid si crocant alaturi de fulgi de ovaz, clatite, vafe si multe altele! Este vegana, fara lapte si complet delicioasa!

Aceasta reteta de granola cu ciocolata este usor de preparat si perfecta pentru un mic dejun rapid si crocant alaturi de fulgi de ovaz, clatite, vafe si multe altele! Este vegana, fara lapte si complet delicioasa!

De multe ori fac un lot mare de granola in avans pentru a ma puteam bucura ori de cate ori vreau un mic dejun rapid. Nu numai ca este foarte usor de facut, dar este si mai delicioasa decat granola din comert. De asemenea, este mai sanatoasa deoarece puteti adauga ingredientele dorite gustului dumneavostra. De exemplu, puteti adauga mai putin zahar sau folosi doar ingrediente organice incat sa se potriveasca cu dieta fiecaruia dintre voi.

Cand nu am prea mult timp dimineata sau ma simt doar lenesa si obosita, un castron mic de granola cu fructe este intotdeauna perfect. Adaugati niste granola si fructe intr-un castron, turnati laptele preferat si savurati un mic dejun simplu care este satisfacator si delicios. Mai ales cand contine ciocolata, asta ma face intotdeauna fericita! Adica cine nu iubeste ciocolata la micul dejun? N-as spune niciodata nu!

Uneori ma bucur ca o gustare alaturi de un iaurt de cocos cu fructe. Imi place cand este combinat cu afine, mure si banane. Cu toate acestea, imi place si o combinatie de capsuni, zmeura si rodie. Ei bine, nu conteaza ce fructe alegi pentru ca aceasta granola este delicioasa asa cum este!

In prezent, cumparam aproape totul deja preparat. Nu numai granola, ci si alimente cum ar fi paste, gnocchi, clatite si multe altele. Exista atat de multe varietati, dar sa fim cinstiti, ceea ce preparam in casa este mai bun, nu-i asa? In felul acesta stim ce contin si putem ajusta ingredientele dupa gustul si preferintele noastre. Mai ales, granola fara zahar nu este intotdeauna usor de gasit. Si cand o gasim, este adesea foarte costisitoare!

De obicei, adaug cateva bucati de ciocolata in plus. Ceea ce imi place, de asemenea, este adaugarea unor alune, migdale, nuci de caju, nuci, pecan sau fulgi de cocos. Dar daca nu puteti manca nuci, puteti adauga niste seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui sau alte seminte la alegere. O alta idee grozava este sa adaugati unt, cum ar fi untul de migdale, untul de arahide, untul de caju sau tahini.

Ingrediente

  • 400g fulgi de ovaz
  • 100g nuci si seminte optional
  • 30g praf de cacao sau o tableta de ciocolata neagra fara lapte
  • varf de cutit de sare
  • 60ml ulei de cocos topit
  • 120ml sirop de artar
  • o lingurita esenta de vanilie, optional
  • 100g ciocolata neagra, optional

Instructiuni

  1. Preincalziti cuptorul la 150˚C.
  2. Se amesteca ovazul si nucile intr-un castron mare sau smaramate de cateva ori in robotul de bucatarie daca doriti o textură mai fină.    
  3. Se topeste uleiul de cocos intr-o cratita mica, la foc mediu. Se amesteca siropul de artar si vanilie pana se combina. Se adaugă cacao si sare si se amesteca pana se formeaza o pastă neteda. Se toarna amestecul de ovaz si se amesteca bine.     
  4. Transferati granola pe o foaie de copt, raspandind-o uniform. Coaceti timp de aproximativ 20-25 minute, amestecand la jumatatea timpului de coacere.     Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati bucatile de ciocolată.
  5. Depozitati intr-un recipient etans fara aer in dulap.     
  6. Pofta Buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close