Briose cu morcov si mar

Aceste briose cu morcov si mar sunt perfecte pentru micul dejun sau gustari. Fara gluten, indulcite in mod natural si usor preparat, briosele sunt satisoase, contin ingrediente sanatoase precum ovaz, faina de hrisca si umplute cu scortisoara, piure de mere, nuci si stafide.

Aceste briose cu morcov si mar sunt perfecte pentru micul dejun sau gustari. Fara gluten, indulcite in mod natural si usor preparat, briosele sunt satisoase, contin ingrediente sanatoase precum ovaz, faina de hrisca si umplute cu scortisoara, piure de mere, nuci si stafide.

Puteti folosi orice fel de faina doriti. Eu am folosit faina de hrisca care ofera un interior nutritiv si umed. Aceste briose sunt putin dense, mai degraba decat usoare si lipsite de substanta. Puteti modifica cu usurinta ingredientele daca doriti. Puteti inlocui nucile si stafidele cu chipsuri de ciocolata, nuci pecan sau alte fructe uscate. Nu aveti nevoie de un mixer si sunt gata in mai putin de o de ora. Pentru a inlocui oul, am folosit o banana coapta si seminte de chia.

Ingredientele sunt simple si usor accesibile, prepararea este rapida iar briosele aromate si satisfacatoare. Ce as mai putea cere?

Ingrediente

  • 300 gr morcov ras
  • 100 gr mar ras
  • 60 gr fulgi ovaz
  • 100 gr faina hrisca sau alt tip de faina la alegere
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura seminte chia
  • 1 lingura scortisoara
  • ulei cocos
  • 4 linguri piure de mere
  • 3 linguri sirop artar sau piure de banane
  • stafide, nuci
  • 250 ml lapte migdale

Instructiuni

  1. Preincalziti cuptorul la 160 grade C.
  2. Intr-un castron mare adaugati merele si morcovii razuiti si toate ingredientele uscate.
  3. Ulei de cocos topit se adauga la restul ingredientelor si se amesteca bine impreuna.
  4. Asezati amestecul intr-o tava de copt pentru briose.
  5. Coaceti compozitia timp de 35 de minute pana cand devine aurie.
  6. Scoateti briosele din cuptor si lasati-le sa stea 10 minute sa se raceasca usor in tava. Scoateti-le apoi din tava si asezati-le pe un suport de racire inca 20 de minute.
  7. Odata racite complet, depozitat-le intr-un recipient etans la temperatura camerei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close