Dhal indian cu linte rosie

Cum vremea s-a mai racit lasand loc toamnei, este momentul potrivit pentru un bol de ​​curry fierbinte. Este reteta mea preferata de linte, o prepar aproape saptamanal. Daca va place bucataria indiana, trebuie sa incercati acest curry minunat de linte rosie. Alaturi de orez brun, creaza o masa satisfacatoare si hranitoare, dar si o combinatie minunata, atat de delicioasa!

Cum vremea s-a mai racit lasand loc toamnei, este momentul potrivit pentru un bol de ​​curry fierbinte. Este reteta mea preferata de linte, o prepar aproape saptamanal. Daca va place bucataria indiana, trebuie sa incercati acest curry minunat de linte rosie. Alaturi de orez brun, creaza o masa satisfacatoare si hranitoare, dar si o combinatie minunata, atat de delicioasa!

Aceasta tocana de linte este cremoasa, foarte usor de preparat si bogata in proteine ​​si fibre. Este perfecta pentru o masa rapida, in orice zi din saptamana, iar daca vor ramane resturi, veti fi fericiti, deoarece resturile sunt divine pentru pranzul de a doua zi.

Iubesc laptele de cocos, are grasimi, iar daca il includeti cu moderatie intr-o dieta sanatoasa, echilibrata, nu este o problema. Poate fi creat acasa, este atat de usor, to ce aveti nevoie este apa si nuca de cocos. In orice caz, daca nu va place laptele de cocos sau preferati o versiune mai usoara, puteti folosi apa sau orice alt lapte vegetal. Restul ingredientelor sunt destul de usoare si hrănitoare. Este o reteta plina de aroma, deoarece am adaugat atat de multe condimente (nu ezitati sa adaugati alte condimente sau sa eliminati orice doriti).

Daca gasiti gatitul o provocare, aceasta reteta va va bucura deoarece este extrem de usoara.

Iata ce imi place la aceasta reteta de curry cu linte rosie:  

  • Este gata in 35-40 de minute, astfel incat este perfecta pentru o cina din timpul saptamanii.    
  • Este ULTRA cremoasa, datorita laptelui de cocos.
  • Are o aroma puternica datorita usturoiului si ghimbirului proaspat, alaturi de alte condimentele indiene.
  • Nu numai ca este delicioasa, ci este si destul de hranitoare. Usturoiul, ghimbirul si turmericul se mandresc cu multe proprietati antioxidante si antiinflamatorii, in timp ce lintea face din aceasta o masa plina de proteine. In plus, veti ramane satui ore intregi datorita continutului ridicat de grasimi sanatoase din laptele de cocos.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • un gogosar
  • o lingurita usturoi pisat
  • o lingurita praf de curry
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita coriandru uscat
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita piper
  • 300 gr linte rosie
  • 400 ml bulion sau rosii in burlion
  • 400 ml apa sau supa de legume
  • 200 ml lapte de cocos
  • spanac proaspat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Adaugati uleiul de masline intr-o tigaie cu ceapa, usturoiul zdrobit, gogosarul taiat cuburi, pudra de curry, chimen, pudra de coriandru, turmericul si amestecati totul pana se inmoaie ceapa si gogosarul.
  2. Adaugati lintea alaturi de ceapa si condimente.
  3. Amestecati apoi conserva de rosii sau bulionul, supa de legume sau apa si laptele de cocos. Se aduce la fierbere si apoi se reduce focul, se acopera vasul si se fierbe, amestecand ocazional, pana cand lintea este moale si gatita – in jur de 35-40 de minute.
  4. Cand lintea este gatita se adauga spanacul proaspat si se amesteca pana tocmai se ofileste. Adaugati sare si piper negru dupa gust.
  5. Puteti servi tocana cu orez brun, lime si busuioc proaspat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close