Biscuiti cu fulgi de ovaz, ciocolata si unt de arahide

Cred ca va trebui sa va obisnuiti cu aceste retete intr-un singur bol. Nu va deranjeaza, nu? Gustare sau desert, acesti biscuiti cu ovaz, ciocolata si unt de arahide nu contin faina, ulei sau adaos de zahar. Sunt rapid de preparat si .. mai rapid de savurat.

Cred ca va trebui sa va obisnuiti cu aceste retete intr-un singur bol. Nu va deranjeaza, nu? Gustare sau desert, acesti biscuiti cu ovaz, ciocolata si unt de arahide nu contin faina, ulei sau adaos de zahar. Sunt rapid de preparat si .. mai rapid de savurat.

Acesti biscuiti sunt moi si incarcati cu aroma de unt de arahide. Fanii untului de arahide, veti iubi aceste fursecuri!

Aceasta reteta este extrem de versatila, puteti face urmatoarele inlocuiri pe baza preferințelor:

  • Unt de arahide: poate fi inlocuit cu cel de migdale, caju, sau alune de padure.
  • Stafide: folositi un alt fruct uscat, cum ar fi caisele, mango, merisoarele sau merele uscate.
  • Nuca de cocos maruntita: puteti adauga mai multa ciocolata sau seminte, precum cele de dovleac sau floarea soarelui.

As putea manca o tava intreaga din aceste fursecuri, deoarece sunt atat de delicioasi si sanatose datorita untului de arahide si a fulgilor de ovaz. Imi plac acesti biscuiti pentru ca am mereu la indemana toate ingredientele. Nu aveti nevoie de ingrediente speciale, dar acest lucru nu inseamna ca ei nu sunt speciali, ci sunt foarte speciali.

Acesti biscuiti cu unt de arahide, nu contin gluten si sunt preparati cu doar 6 ingrediente simple.

Trebuie sa marturisesc ca iubesc untul de arahide. De fapt, cred ca, daca as fi alergica, probabil ca tot i-as manca. Unturile de nuci sunt cremoase, captivante si minunate, merg intinse pe aproape orice.

Am folosit unt de arahide preparat de mine (reteta aici), insa orice fel de unt de arahide merge (preferabil neindulcit si fara ulei de palmier). Daca se intampla sa fiti alergici la untul de arahide, cel de migdale va functiona perfect.

Asigurati-va ca folositi fulgi de ovaz obisnuiti, nu fini, in aceasta reteta. Pentru a indulcii biscuitii am ales sa folosesc banane coapte, si nu zahar. Ciocolata este optionala desigur, asa ca nu ezitati sa o inlocuiti cu alte ingrediente, cum ar fi: stafide, merisoare, ciocolată alba. Puteti adauga, desigur, mai putina ciocolata daca incercati sa urmariti aportul de zahar.

Cred ca acesti biscuiti au potentialul de a fi considerati sanatosi. Contin proteine, o cantitate buna de fibre si faptul ca sunt foarte usor de facut ii face perfecti.

Savurati-i cu un pahar mare de lapte de migdale sau la cafea.

Ingrediente

  • 2 banane foarte coapte
  • 1/3 pahar (85 gr) unt de arahide
  • esenta de vanilie
  • 140 gr fulgi de ovaz
  • fulgi de cocos, stafide
  • 15 gr ciocolata neagra

Instructiuni

  1. Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava de copt.
  2. Bananele se amesteca piure intr-un bol mare. Apoi se adauga adauga untul de arahide si esenta de vanilie, amestecand pana se combina inainte de a adauga restul ingredientelor.    
  3. Compozitia o rotiti în bile si apoi apasati in jos pentru a crea o forma de fursec.
  4. Biscuitii se coc 10-12 minute, sau pana cand devin aurii.    
  5. Scoteti-i din cuptor si lasati-i sa se racească 2 minute, apoi transferati-i pe un suport de racire pana se racesc complet.
  6. Savurati-i cu ceai sau cafea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close