Incepeti ziua cu un terci cald de hrisca cu ciocolata! Gata in mai putin de 15 minute, acest mic dejun vegan si fara gluten contine doar cateva ingrediente simple si are un gust dulce si bogat, ca un desert. Perfect atunci cand este servit cu fructe, nuci si seminte.
In timp ce scriu aceasta reteta, am in fata mea un castron plin cu terci de hrisca si ciocolata fierbinte, si este extrem de delicios.
Iubesc hrisca si obisnuiesc sa o servesc des la micul dejun, dar nu numai, datorita texturii sale gumate si a beneficiilor sale nutritionale. Poate fi folosita in preparate sarate, dar si in cele dulci. Acest terci este cremos, plin de ciocolata si savuros condimentat.


Acest terci de hrisca are o aroma delicioasa, usoara de ciocolata. Imi place sa adaug scortisoara si esenta de vanilie, pentru un plus de savoare si aroma asemanatoare desertului.
Daca nu ati incercat niciodată hrisca, aceasta reteta este probabil cea mai buna introducere!

Incepeti prin a inmuia hrisca pentru cel putin o ora sau, de preferat, peste noapte. Inmuierea activeaza hrisca, o face mai usor de digerat iar nutrientii mai usor de asimilat de catre organism. Eu obisnuiesc sa o inmoi deobicei timp de 2 ore. Daca inmuiati hrisca peste noapte, ar trebui sa reduciti timpul de gatire cu 5 minute.


Dupa ce s-a inmuiat hrisca, aceasta se amesteca cu lapte de migdale, sirop de artar, pudra de cacao si mirodenii. La capitolul condimente, aleg scortisoara, esenta de vanilie si un varf cutit de nucsoara. Pentru a oferi terciului un gust mai bogat imi place sa adaug o lingura de ulei de cocos.
Dupa 15-17 minute de fierbere, hrisca trebuie sa fie frageda, dar nu moale. Dupa ce se lasa la racit cateva minute, se va ingroasa usor.
Turnati terciul in castron si serviti-l cu iaurt de cocos, alune prajite, indulcitorul dorit sau lapte vegetal! Un mic dejun bogat in proteine si nutrienți, care va va tine plini de energie toata dimineata!

De ce ar trebui sa incercati acest terci de hrisca?
- Este plin de ciocolata. Cui nu ii place ciocolata la micul dejun?
- Este dulce – felul de mancare care te face sa simti ca ai mancat prajitura cu ciocolata primul lucru dimineata.
- Este vegan – nu contine oua sau lapte de origine animala.
- Este nutritiv si preparat cu ingrediente sanatoase, neprocesate.
- Gata in 15 minute, daca nu luati in calcul timpul necesar pentru a inmuia hrisca.
- Poate fi servit cu fructe sau compoturi, iaurturi vegane si lapte vegetal.
Retete savuroase pentru micul dejun
Terci de hrisca cu ciocolata (vegan, fara gluten)
Ingrediente
- 1 cana hrisca
- 1 cana apa
- 1 cana lapte de migdale
- ¼ cana sirop artar
- 3 linguri pudra de cacao
- ½ lingurita praf de scortisoara
- ¼ lingurita sare de mare
- ½ lingurita esenta de vanilie
- optional: iaurt de cocos, nuci prajite, fulgi de ciocolata
Instructiuni
- Inmuiati hrisca in apa rece timp de cel putin o ora sau peste noapte.
- Amestecati hrisca cu apa, laptele de migdale, siropul de artar, uleiul de cocos, pudra de cacao, scortisoara si sare de mar intr-o tigaie.
- Se aduce la fierbere, se scade focul si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand regulat pentru a nu se lipi. Gustati pentru a verifica daca hrisca este gatita, ar trebui sa fie moale, dar sa aiba totusi o textura gumata.
- Se scoate de pe foc, se amesteca extractul de vanilie si se lasa sa se racească 3-5 minute inainte de servire. Serviti cu iaurt, nuci prajite si fructele preferate.