Go Back

Terci de hrisca cu ciocolata (vegan, fara gluten)

Timp de preparare 1 hour
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 1 hour 15 minutes

Ingrediente

  • 1 cana hrisca
  • 1 cana apa
  • 1 cana lapte de migdale
  • ¼ cana sirop artar
  • 3 linguri pudra de cacao
  • ½ lingurita praf de scortisoara
  • ¼ lingurita sare de mare
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • optional: iaurt de cocos, nuci prajite, fulgi de ciocolata

Instructiuni

  • Inmuiati hrisca in apa rece timp de cel putin o ora sau peste noapte.
  • Amestecati hrisca cu apa, laptele de migdale, siropul de artar, uleiul de cocos, pudra de cacao, scortisoara si sare de mar intr-o tigaie.
  • Se aduce la fierbere, se scade focul si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand regulat pentru a nu se lipi. Gustati pentru a verifica daca hrisca este gatita, ar trebui sa fie moale, dar sa aiba totusi o textura gumata.
  • Se scoate de pe foc, se amesteca extractul de vanilie si se lasa sa se racească 3-5 minute inainte de servire. Serviti cu iaurt, nuci prajite si fructele preferate.