Terci de ovaz cu turmeric

Incepeti-va ziua cu un mic dejun delicios antiinflamator cu acest terci de ovaz auriu. In doar 10 minute, aveti un mic dejun cald, hranitor si savuros (optiune vegana fara gluten).

Acest terci va va insori ziua. Mixul de ovaz, turmeric stralucitor, scortisoara subtila si nucsoara, terciul acesta se poate masca cu usurinta intr-un desert cremos. Serviti-l cu fructe proaspete, seminte sau nuci. Turmericul este un condiment de baza pentru multe preparate savuroase indiene. Este un condiment fabulos cu proprietati antiinflamatorii.

Sunt un mare mare fan al turmericului. Il adaug in mai toate retetele mele ( turmeric latte, tonic cu ghimbir si turmeric, curry cu legume, supe crema, tocane si multe altele) iar recent am inceput sa il adaug si in terciul de ovaz.

Imi place cu desavarsire acest terci, numai bun de savurat in lunile de iarna, deoarece este atat de plin de condimente savuroase care te incalzesc. Turmericul a fost folosit multa vreme in medicina chineza pentru proprietatile sale antiinflamatorii, precum si in scaderea riscului de cancer si de detoxifiere. Au aparut noi studii ce investigeaza potentialul sau in imbunatatirea functiei cognitive, a echilibrului de zahar din sange si a functiei renale. Acesta este un condiment minune.

Mai multe studii medicale arata legatura in prevenirea cancerului de colon, de piele sau cancer pancreatic. Desigur, majoritatea studiilor au folosit cantitati mari de turmeric pentru a obtine rezultatele dorite, ceea ce este nerealist, doar daca doriti sa mancati o intreaga radacina de turmeric in fiecare zi. Asadar, tot ce putem face este sa il folosim in cantitati mici si sa crestem aportul zilnic de turmeric adaugandu-l in terciuri, latte-uri, curry, sosuri sau dressing-uri.

Pe langa adaosul lui in curry, turmericul a inceput sa fie servit si la micul dejun. Impreuna cu fulgii de ovaz, rezulta un terci savuros si gustos. Cine nu iubeste dimineata un castron mare de soare?

Ghimbirul contine, de asemenea, compusi antiinflamatori, bun pentru digestie si in calmarea stomacul suparat. In combinatie cu scortioara si ovazul bogat in fibre, aveti un mic dejun picant, cald si linistitor, la care veti reveni nu doar in luni reci de iarna.

Terci de ovaz cu turmeric

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 5 minutes
Timp total 10 minutes

Ingrediente

  • 1 pahar fulgi de ovaz
  • 1 pahar lapte de ovaz sau orice alt tip de lapte preferati
  • ½ lingurita turmeric praf
  • ¼ lingurita ghimbir praf
  • ½ lingurita scortisoara
  • praf de sare
  • 1 lingura sirop de agave sau miere
  • ¼ lingurita nucsoara (optional)

Instructiuni

  • Adaugati ovazul intr-o tigaie impreuna cu un pahar de apa. Lasati sa fiarba 5 minute. Cand incepe sa se ingroase adaugati paharul de lapte si amestecati timp de inca 5 minute.
  • Adaugati condimentele si amestecati frecvent. Daca devine prea uscat mai adaugati putina apa sau lapte.
  • La final adaugati mierea sau siropul de agave daca doriti.
  • Turnati terciul in farfurie si garnisiti cu fructe proaspete si seminte la alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating