Tonic cu ghimbir şi turmeric

Pentru aceste nopţi reci de iarnă, un tonic fierbinte cu ghimbir şi turmeric e tot ce vreau. Iubesc băuturile calde, vindecătoare și turmericul este ingredientul stea în multe dintre ele.

Fie că este vorba de ceai, de latte sau de supă, turmericul oferă proprietăți antiinflamatorii care ajută în lupta împotriva unui număr mare de boli.

Gustul ușor amar, piperat, culoarea portocalie vibrantă și aroma distinctă sunt motive evidente pentru folosi turmeric drept condiment, dar când aflați despre proprietățile sale de vindecare, veți dori să îl adăugați în toate mâncărurile.

Turmericul este un condiment care a primit o mulțime de atenție în ultimul timp pentru beneficiile sale pentru sănătate. Acesta a fost folosit de secole în Asia de Sud în scopuri medicinale. Este de asemenea cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante.

Această rădăcină este ambalată cu arme de vindecare – curcumina antioxidantă (substanța activă), minerale (în special mangan și cupru), potasiu alcalinizant și alte proprietăți de combatere a cancerului și antiinflamatoare.

Modul meu preferat de a folosi turmericul este să-l combin cu alt ingredient vindecător – pentru această băutură, am adăugat două: ghimbir și vitamina C – lămâie bogată.

Ghimbirul oferă de asemenea numeroase beneficii puternice organismului. Similar cu turmericul, ghimbirul diminează inflamațiile, şi combate greața și vărsăturile datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatorii. Totodată are o aromă minunată, dulce și picantă în același timp.

Ghimbirul vine cu proprietăţi de vindecare digestivă (perfect pentru mesele grele de vacanță!), dar și cu puternice efecte antioxidante și de luptă împotriva frigului. Vitamina C este exact ceea ce celulele tale au poftă de-a lungul iernii, iar proprietățile sale de alcalinizare sunt perfecte pentru menținerea echilibrului sistemului (nu uitați să adăugați o lamaie la rutina de băut apă caldă dimineață!).

Veți începe prin infuzarea unei linguri de ceai verde în apă fierbinte. Se lasă să se răcească timp de 5 minute. Într-un blender se adaugă ceaiul verde, zeama de la o lămâie, de la o portocală şi de la un grapefruit, o linguriţă ghimbir proaspăt sau praf și o linguriţă turmeric. Toate ingredientele bine amestecate se strecoară cu ajutorul unei site. Dacă doriți o lovitură suplimentară de condimente, adaugaţi un vârf de piper negru măcinat.

Ghimbirul, turmericul, portocala și lamâia oferă o senzație de revigorare datorită aromelor puternice care cu siguranţă vă va trezi corpul.

Ingrediente

 • 2 căni apă
 • o lingură ceai verde frunze
 • o lingură de miere
 • sucul de la o jumătate de lămâie
 • sucul de la o jumătate de grefruit
 • sucul de la o portocală
 • o jumătate de linguriţă ghimbir proaspăt tăiat în cuburi mici (la fel de bine merge şi ghimbirul pudră)
 • o jumătate de linguriţă de turmeric măcinat
 • Opţional: puţin praf de piper

Preparare

 1. Fierbe doua căni de apă si adaugă o lingură ceai verde fruze.Lasă ceaiul la infuzat timp de 5 minute. Adaugă miere şi amestecă bine.
 2. Adaugă într-un blender ceaiul verde, sucul de lămâie, portocală, gratefruit, ghimbirul şi turmericul.
 3. Amestecă bine toate ingredientele până compoziţia devine cremoasă. Strecoară această compoziţie cu ajutorul unei site.
 4. Toarnă ceaiul în două căni sau serveşte singur, sau păstrează restul pe mai târziu.
 5. Opţional: adaugă un puţin praf de piper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *