Desert,  Reţete

Reteta simpla de negresa vegana (fara gluten)

MMMMM…. Negresa vegana, pufoasa, indulcita natural ce contine doar 7 ingrediente. Un desert bogat, atat de usor de facut cu ingrediente simple. O puteti servi calda sau rece cu inghetata de vanilie. Grozava pentru un mic dejun de weekend, o gustare sau ca desert. Este pur si simplu delicioasa!

Bogata fara a fi exagerat de dulce, aceasta negresa nu contine lactate sau oua. Usor de facut, gata in aproximativ 45 de minute. Am gatit de 4 ori aceasta prajitura in ultimele zile (cu mici modificari pe ici si pe colo) si de fiecare data a iesit gustoasa.

De asemenea, negresa este indulcita in mod natural cu zahar de cocos si nu contine gluten, datorita fainii de hrisca.

Rapida de preparat si usor de copt, prajitura contine ingrediente sanatoase (seminte chia, ulei de cocos, faina de hrisca). Indulcita cu zahar de cocos, nu contine lactate, si este practic tot ce ti-ai putea dori la un desert de ciocolata.

Aceasta prajitura are foarte putina faina si multa pudra de cacao, ceea ce inseamna ca are un gust intens de ciocolata si se va topi in gura. Pentru un plus de bunatate puteti adauga bucati de ciocolata neagra in compozitie si deasupra inainte de a coace prajitura.

Daca pana in acest moment obisnuiati sa faceti prajituri dintr-un mix, sper sa incercati aceasta negresa vegana de casa. Va ia foarte putin timp iar toate ingredientele se amesteca intr-un singur castron.

In aceasta reteta am folosit faina de hrisca. Imi place sa experimentez cu diferite tipuri de faina si sa aflu mai multe despre ele. Faina de hrisca este:

  • este buna pentru sanatatea inimii si ajuta la scaderea tensiunii arteriale
  • usor de digerat
  • contine antioxidanti
  • bogata in fibre

Pe langa aroma aceasta negresa cu faina de hrisca:

  • nu contine gluten (din nou, multumita făinii de hrisca!)     
  • vegana (contine seminte de chia ce inlocuiesc ouale)    
  • sunt sanatoase datorita uleiului de cocos  

Indiferent daca sunteti vegani sau nu, sunt sigura ca va va placea aceasta reteta simpla cu gust intens de ciocolata!

Mai multe deserturi vegane sanatoase

Negresa vegana

Ingrediente

  • 1 lingura seminte de chia
  • 250 g faina de hrisca
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • 60 g cacao
  • 330 g zahar de cocos
  • 100 ml lapte de migdale
  • 130 g ulei cocos topit
  • nuci zdrobite pentru decorat
  • 50 g stafide

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 170C. Pregatiti o tava 25 x 18 x 4 cm cu hartie de copt.
  • Intr-un castron adaugati semintele de chia si 4 linguri de apa, amestecati bine si lasati-le la hidratat timp de 10 minute.
  • Intr-un alt castron amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, zaharul de cocos, stafidele si pudra de cacao. Adaugati apoi semintele de chia hidratate, uleiul de cocos si laptele de migdale si amestecati bine timp de 3 – 4 minute.
  • Turnati compozitia in tava de copt si presarati deasupra nuca zdrobita.
  • Coaceti compozitia timp de 25 – 30 de minute.
  • Lasati prajitura la racit timp de 10 minute inainte sa o taiati si sa o serviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *