Budincă de chia cu chiocolată şi piure de kiwi

Modul meu preferat de zi cu zi de a folosi semințe de chia este în locul semințelor de in (înlocuitor de ou), gem de chia şi la ovăzul fiert. Dar, după ce am descoperit că pot să le folosesc și pentru a face budincă cremoasă, a trebuit să împart reţeta. Această reţetă de budincă de chia cu ciocolată este o versiune foarte simplă, care este îndulcită în mod natural, vegană și fără gluten.

Este simplu de preparat necesitând doar 8 ingrediente de bază care sunt complet versatile. Aceasta este frumusețea budincii de chia. Porniţi de la ingredientele de bază (chia cu lapte sau iaurt) iar posibilitățile de aromă sunt nesfârșite. Sper să vă placă. Este cremoasă, delicioasă, sănătoasă, plină de nutrienţi şi foarte uşor de pregătit şi savurat când eşti pe fugă.

Pregătiţi budinca cu o noapte înainte pentru un mic dejun rapid, o gustare la mijlocul zilei sau drept desert. Poate fi păstrată până la câteva zile în frigider – dacă puteți rezista fără să o savuraţi rapid.

Ingrediente

 • 3 linguri pudră de cacao
 • 3 linguri sirop de arţar sau al îndulcitor (opţional puteţi să nu adaugaţi nici un fel de îndulcitor)
 • 1 linguriţă scorţişoară
 • puţină sare
 • extract de vanilie, sau esenţă de rom
 • 1 1/2 lapte de migdale
 • 1/2 seminţe de chia
 • piure de kiwi (2 kiwi date prin blender – poate fi orice fel de fruct)

Instructiuni

 1. Într-un mic bol amestecaţi pudra de cacao, siropul de arțar, scorțișoara, sarea și esenţa de vanilie. Apoi adăugați puțin lapte şi amestecaţi până se formează o pastă. Adăugați restul de lapte și amestecați până compoziţia devine uniformă.
 2. Adăugați semințele de chia și amestecați din nou pentru a le combina. Apoi se acoperă și se păstrează la frigider peste noapte sau cel puțin 3-5 ore (până când se obține o consistență de budincă).
 3. Resturile rămân acoperite în frigider timp de 4-5 zile, deși sunt bune atunci când sunt proaspete. Serviți budinca răcită cu toppingurile dorite, cum ar fi fructele, granola sau frișca de nucă de cocos.

Dacă sunteţi fani ai budincii de chia încercaţi şi budinca de chia cu matcha. Este delicioasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *