Desert,  Reţete

Placinta cu mere si coacaze in aluat de hrisca

Aceasta placinta cu mere este ideala pentru toamna atunci cand merele sunt in sezon, dar sincer este minunata in orice moment al anului. In plus, puteti sa folostiti oricare alt fruct, precum piersicile, afinele sau perele.

Merele contin mai mult de 30 de minerale, cum ar fi potasiul, magneziul sau fierul, care toate sustin o varietate de functii vitale ale corpului. Acestea sunt bogate in fibre, in special pectina, care ajuta digestia si sanatatea intestinului. Fibrele previn cresterea nivelului zaharului din sange, imprastiind energia lent, prevenind astfel scaderea energiei. Pectina s-a dovedit, de asemenea, ca scade colesterolul, ceea ce reduce riscul bolilor cardiace. Deci, un mar pe zi va va ajuta cu siguranta sa va mentineti sanatosi.

Aceasta placinta cu mere vegana fara gluten este incarcata cu mere dulci si suculente, condimentate cu scortisoara si fara zahar rafinat! Crusta de hrisca este o alternativa delicioasa si sanatoasa la crusta traditionala de placinta cu faina alba.

Ingrediente aluat

  • 500 gr faina hrisca (gasiti in plafar ambalata in hartie)
  • un cub de drojdie
  • 200 ml apa calda
  • un praf de sare
  • Optional: 2 linguri seminte. Eu am adaugat seminte de in, floarea soarelui

Ingrediente compozitie

  • 5 mere rosii taiate felli
  • o cana de coacaze inghetate sau proaspete
  • 2 linguri zahar brun
  • praf de scortisoara
  • Optional: stafide, nuci pecan, nuci

Instructiuni

  1. Se pregateste aluatul si se lasa la crescut. Eu am folosit un blender profesional in care am amestecat compozitia. Dar foarte bine merge preparat de mana.
  2. Dupa ce aluatul a crescut, se intinde cu mana usor rotund. In centrul se aseaza merele, cocazele, se presara zaharul si scortisoara. Se aduna marginile aluatul in centru incat sa acopere fructele, si se unge cu putin ulei de masline.
  3. Se da compozitia la cuptor pentru 40 de minute la 200grade, pana devine se rumeneste deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *