Aceste briose cu faina de hrisca, mere si banane sunt moi si nu contin zahar. Perfecte pentru micul dejun sau gustare!
Banane coapte, scortisoara si bucati mari de mere. Cu adevarat divin. Sunt perfecte pentru un mic dejun pe fuga sau ca desert. Nu veti crede ca sunt vegane sau ca nu contin gluten.
Inlocuind faina alba cu faina de hrisca, adaugand fructe cu fibre si reducand uleiul si eliminand zaharul, am creat cele mai gustoase briose. Le-am indulcit in mod natural cu banane coapte.
Hrisca poate fi o faina complicata, dar atunci cand este combinata cu seminte de in sau chia bogate in fibre, piure de banane si ulei de cocos, creeaza o briosa surprinzator de moale si pufoasa. Nu este neaparat cea mai atractiva briosa, dar gustul este ceea ce conteaza cu adevarat, nu?
Briose cu mere si banane (Fara zahar, Vegan, GF)
Ingrediente
- 2 mere
- 3 banane coapte
- 3½ linguri lapte de cocos
- 3 linguri ulei de cocos, topit
- 230 grame faina de hrisca
- 200 grame zahar cocos sau zahar brun (optional)
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita scortisoara
Instructiuni
- Incalziti cuptorul la 180C.
- Curatati si taiati merele in cubulete.
- Amestecati ingredientele uscate intr-un castron. Intr-un alt castron, sfaramati bananele pana rezulta un piure, apoi adaugati laptele si uleiul si amestecati pana devine omogen.
- Amestecati ingredientele uscate peste cele umede si adaugati merele taiate.
- Turtati compozitia intr-o tava de briose. Puteti adauga mar ras si putin zahar deasupra fiecareia.
- Dati tava la cuptoor pentru 25 de minute sau pana cand acestea sunt aurii iar daca introduceti o scobitoare iese curata.
- Odata coapte, lasati briosele sa se raceasca timp de 10 minute.