Desert,  Reţete

Chec cu zucchini si ciocolata (Zucchini Bread) | Vegan, Fara Gluten

Chec cu zucchini – perfect pentru micul dejun, gustare sau desert sanatos. Eu il savurez deobicei cu unt de caju, pentru un adaos de proteine. Il recomand servit langa inghetata cu banane. Delicios!

Acest chec vegan cu zucchini si ciocolata este incredibil de usor de preparat, si contine doar cateva ingrediente simple si sanatoase. Este moale, pufos, umed si plin de ciocolata. Este perfect pentru un mic dejun echilibrat.

Dar este, de asemenea, suficient de sanatos pentru un mic dejun bogat in nutrienti. Partea cea mai buna este ca are un gust de tort de ciocolata.

Reteta acestui chec cu dovlecei si ciocolata este super simpla: Amestecati toate ingredientele intr-un castron mare si turnati compozitia intr-o tigaie. Presati deasupra fulgi de ciocolata, daca doriti. Dati compozitia la cuptor, relaxati-va si asteptati sa se coaca.

Resturile pot fi feliate si congelate, pentru a le avea la indemana oricand doriti un mic dejun rapid si sanatos sau o gustare cu ciocolata.

Baza acestui desert este un amestec de seminte de in, ulei de cocos, dovlecei zucchini si mere, indulcit cu sirop de artar si zahar de cocos. Chadecul mai contine si multa pudra de cacao, pentru acea aroma bogata de ciocolata.

Am testat multe combinatii de faina fara gluten, dar un amestec de faina de orez si faina de migdale a functionat cel mai bine! A creat un chec pufos si umed, deloc gumat in centru.

Dupa ce checul s-a copt, este important sa fie lasat la racit inainte de a fi servit. Stiu! E greu. Dar cu cat acest chec se raceste, cu atat el devine mai pufos si mai fraged.

Sper sa iubiti acest chec cu zucchini! Este:

  • Hranitor
  • Indulcit in mod natural
  • Plin de ciocolata
  • Pufos
  • Delicat si fraged

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 15 minutes

Ingrediente

  • 2 linguri seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa
  • 61 gr sos de mere
  • 60 ml sirop de artar
  • 64 gr zahar de cocos
  • lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 48 gr pudra de cacao neindulcita
  • 60 ml ulei de cocos topit
  • 60 ml lapte de migdale
  • 130 gr zucchini dat prin razatoare
  • 120 gr faina de migdale sau faina de grau

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul al 190C si pregatiti o tava in care asezati o hartie de copt.
  • Intr-un castron mare adaugati semintele de in macinate si 6 linguri de apa. Lasati-le la hidratat 5 minute. Apoi adaugati sosul de mere, siropul de artar, zaharul de cocos, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si pudra de cacao. Amestecati bine toate ingredientele.
  • In acelasi castron amestecati uleiul de cocos topit si laptele de migdale. Adaugati apoi dovleceii dati prin razatoare si stori de excesul de apa.
  • La final adaugati faina. Daca compozitia rezulta prea groasa mai adaugati lapte. Puteti adauga si fulgi de ciocolata si amestecati.
  • Turnati compozitia in tava pregatita si mai presati fulgi de ciocolata deasupra.
  • Coaceti checul timp de 45 minute – o ora sau pana cand trece testul chibritului.
  • Asteptati sa se raceasca compozitia 5 minute apoi trasferati checul pe o tava de servit. Recomand sa asteptati sa se raceasca complet inainte de a fi servit. Stiu, poate fi greu. Insa va avea o textura mai pufoasa. Poate fi pastrat la temperatura camerei, intr-un recipient timp de pana la 3-4 zile, sau in congelator o luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating