Incalziti cuptorul al 190C si pregatiti o tava in care asezati o hartie de copt.
Intr-un castron mare adaugati semintele de in macinate si 6 linguri de apa. Lasati-le la hidratat 5 minute. Apoi adaugati sosul de mere, siropul de artar, zaharul de cocos, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si pudra de cacao. Amestecati bine toate ingredientele.
In acelasi castron amestecati uleiul de cocos topit si laptele de migdale. Adaugati apoi dovleceii dati prin razatoare si stori de excesul de apa.
La final adaugati faina. Daca compozitia rezulta prea groasa mai adaugati lapte. Puteti adauga si fulgi de ciocolata si amestecati.
Turnati compozitia in tava pregatita si mai presati fulgi de ciocolata deasupra.
Coaceti checul timp de 45 minute - o ora sau pana cand trece testul chibritului.
Asteptati sa se raceasca compozitia 5 minute apoi trasferati checul pe o tava de servit. Recomand sa asteptati sa se raceasca complet inainte de a fi servit. Stiu, poate fi greu. Insa va avea o textura mai pufoasa. Poate fi pastrat la temperatura camerei, intr-un recipient timp de pana la 3-4 zile, sau in congelator o luna.