Go Back

Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 15 minutes

Ingrediente

  • 2 linguri seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa
  • 61 gr sos de mere
  • 60 ml sirop de artar
  • 64 gr zahar de cocos
  • lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 48 gr pudra de cacao neindulcita
  • 60 ml ulei de cocos topit
  • 60 ml lapte de migdale
  • 130 gr zucchini dat prin razatoare
  • 120 gr faina de migdale sau faina de grau

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul al 190C si pregatiti o tava in care asezati o hartie de copt.
  • Intr-un castron mare adaugati semintele de in macinate si 6 linguri de apa. Lasati-le la hidratat 5 minute. Apoi adaugati sosul de mere, siropul de artar, zaharul de cocos, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si pudra de cacao. Amestecati bine toate ingredientele.
  • In acelasi castron amestecati uleiul de cocos topit si laptele de migdale. Adaugati apoi dovleceii dati prin razatoare si stori de excesul de apa.
  • La final adaugati faina. Daca compozitia rezulta prea groasa mai adaugati lapte. Puteti adauga si fulgi de ciocolata si amestecati.
  • Turnati compozitia in tava pregatita si mai presati fulgi de ciocolata deasupra.
  • Coaceti checul timp de 45 minute - o ora sau pana cand trece testul chibritului.
  • Asteptati sa se raceasca compozitia 5 minute apoi trasferati checul pe o tava de servit. Recomand sa asteptati sa se raceasca complet inainte de a fi servit. Stiu, poate fi greu. Insa va avea o textura mai pufoasa. Poate fi pastrat la temperatura camerei, intr-un recipient timp de pana la 3-4 zile, sau in congelator o luna.