Desert,  Mic Dejun,  Reţete

Briose cu ciocolata si unt de arahide (Vegan, Gluten Free)

Mana dreapta sus daca iubiti ciocolata si mana stanga sus daca va plac briosele. Observ ca suntem pe aceeasi lungime de unda! 🙌 Aceste briose cu ciocolata si unt de arahide, sunt rapide, foarte usor de preparat si contin putine ingrediente.

Va puteti bucura de aceste briose cu ciocolata si unt de arahide la micul dejun sau oricand aveti nevoie de energie. Sunt grozave pentru pranzul copilului dvs. si mult mai sanatoase decat briosele cu ciocolata cumparate din magazin. Mai mult decat atat, nu contin oua, lapte de vaca sau unt!

Imi place sa prepar (si sa mananc !!!) gustari vegane sanatoase si fara gluten. Aceste briose, au dimensiunea perfecta pentru a satisface orice pofta dulce, iar cea mai buna parte este ca sunt foarte usor de facut. Le puteti coace impreuna cu copiii dvs, sunt sigura ca le-ar placea sa se implice.

Ingrediente simple

Contin doar cateva ingrediente si pariez ca le aveti pe toate in camara.

Ovaz sau faina de ovaz (cu sau fara gluten) – Daca nu aveti faina de ovaz cumparata din magazin o puteti crea cu ajutorul unui blender. Amestecati 10 secunde si voilà, aveti faina de ovaz.

Pudra de cacao – folosesc intotdeauna pudra de cacao neindulcita. Aceasta are un gust usor amar.

Zahar de cocos – Puteti folosi zahar brun, zahar alb sau orice alt indulcitor granulat.

Lapte vegetal – Orice tip de lapte vegetal merge perfect: lapte de migdale, de ovaz, de caju, de cocos etc.

Sos de mere – Am inceput sa il adaug des in retete si cheguri mai ales. Pur si simplu fierbeti merele si le dati prin blender. Inlocuieste piureul de banane.

Unt de nuci – am folosit unt de arahide pentru ca asta aveam la indemana. Puteti folosi unt de migdale, unt de caju sau unt de seminte de floarea soarelui. Va propun reteta mea de unt de arahide gata in 5 minute.

Otet de mere – In combinație cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, acesta ajuta briosele sa creasca. Merge si suc de lamaie.

Toate ingredientele si masurile sunt enumerate mai jos.

Aceste briose cu ciocolata sunt:     

  • Vegane (fara lactate, fara oua)     
  • Fara gluten     
  • Pot fi facute fara unt de alune
  • Nu contin zahar rafinat
  • Pufoase        
  • Delicioase    
  • Usor de preparat si amestecat intr-un castron
  • Sanatoase

Daca iubiti deserturile cu ciocolata, incercati si:

Briose cu ciocolata si unt de arahide

Briose delicioase cu ciocolata si unt de arahide gata in aproximativ 30 de minute, nu contin lactate, gluten sau zahar rafinat si sunt foarte usor de preparat.
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 35 minutes

Ingrediente

Ingrediente uscate

  • 120 gr faina de ovaz cu sau fara gluten
  • 70 – 100 gr zahar de cocos
  • 50 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • 90 gr ciocolata fara lapte
  • 2 linguri seminte de chia sau seminte de cu hridratate cu 8 linguri de apa

Ingrediente umede

  • 180 ml lapte de migdale
  • 160 gr sos de mere
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 12 lingurite unt de arahide

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti o tava de briose.
  • Amestecati toate ingredientele uscate intr-un castron mare. Apoi toate ingredientele umede cu exceptia untului de arahide, si amestecati bine. Puteti folosi un mixer.
  • Adaugati jumatate din compozitie in tava de briose. Apoi adaugati cate o lingurita de unt de arahide deasupra si iar compozitie peste fiecare forma.
  • Coaceti briosele timp de 24 pana la 27 de minute sau pana cand observati fisuri deasupra brioselor. De asemenea, va recomand sa faceti testul scobitorii. Introduceti scobitoarea in centrul unei briose. Ar trebui sa iasa aproape curat (este ok dacă scobitoarea este cruda / usor lipicioasa, dar nu ar trebui sa fie umeda).
  • Lasati briosele sa se raceasca bine inainte de ale savura! Depozitati-le intr-un recipient etans la frigider timp de pana la 5 zile sau la congelator timp de pana la 3 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *