Go Back

Salata Tabbouleh

Ingrediente

  • 200 gr bulgur
  • 400 ml apa fierbinte
  • 150 gr rosii cherry taiate in 4
  • 3 fire ceapa verde taiate fin
  • 1 ceapa rosie sau alba taiata fin
  • cateva frunze e menta taiate fin
  • 2 legaturi mari de patrunjel
  • 1 catel de usturoi dat prin razatoare
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

Instructiuni

  • Asezati bulgurul si apa fierbinte intr-o tigaie cu capac, dati in clocot la foc tare timp de 5 minute. Inchideti focul si lasati bulgurul in apa fierbinte timp de inca 10 minute.
  • Intre timp asezati toate ingredientele intr-un castron mare. O data ce bulgurul e gata, varsati-l intr-o strecuratoare metalica si racoriti-l sub jet de apa rece. Lasati bulgurul la strecurat de apa in exces, apoi adaugati-l in castron peste restul ingredientelor.
  • Adaugati ulei si sare si amestecati bine toate ingredientele. Serviti salata proaspata sau pastrati-o frigider intr-un recipient inchis ermetric pana la servire.
  • Daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti lasa bulgurul sa se raceasca de la sine fara a-l rac sub jet de apa rece.