2linguri chia hidratate cu 6 linguri de apa timp de 10 minute
120gr faina alba
2banane coapte
50grzahar de cocos (optional)
50grpudra cacao
1plic praf de copt
60mllapte vegetal
60mlulei vegetal
1linguritaesenta de vanilie
un varf cutit sare
100grfulgi de ciocolata neagra (optional)
100grzmeura proaspata sau congelata pentru ornat
Instructiuni
Cuptorul se incinge la 180C si se pregateste o tava de copt unsa cu putin ulei.
Intr-un castron amestecati faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul (daca se doreste) si sarea pana se combina.
Intr-un alt castron mai mare amestecati 2 linguri de seminte de chia si 6 linguri de apa si lasati 10 minute la hidratat. Apoi adaugati bananele pisate cu furculita, laptele, uleiul, esenta de vanilie si amestecati bine.
Turnati compozitia uscata peste cea umeda si amestecati usor cu o spatula de silicon, pana se combina. Nu amestecati prea mult. Puteti adauga fulgi de ciocolata daca doriti si amestecati din nou. Turnati compozitia in tava si deasupra asezati zmeura.
Coaceti prajitura timp de aproximativ 35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Lasati prajitura la racit 30 de minute inainte de servire.