Go Back

Negresa cu zmeura (Vegan, Fara Zahar)

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 55 minutes

Ingrediente

  • 2 linguri chia hidratate cu 6 linguri de apa timp de 10 minute
  • 120 gr faina alba
  • 2 banane coapte
  • 50 gr zahar de cocos (optional)
  • 50 gr pudra cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 60 ml lapte vegetal
  • 60 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • 100 gr fulgi de ciocolata neagra (optional)
  • 100 gr zmeura proaspata sau congelata pentru ornat

Instructiuni

  • Cuptorul se incinge la 180C si se pregateste o tava de copt unsa cu putin ulei.
  • Intr-un castron amestecati faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul (daca se doreste) si sarea pana se combina.
  • Intr-un alt castron mai mare amestecati 2 linguri de seminte de chia si 6 linguri de apa si lasati 10 minute la hidratat. Apoi adaugati bananele pisate cu furculita, laptele, uleiul, esenta de vanilie si amestecati bine.
  • Turnati compozitia uscata peste cea umeda si amestecati usor cu o spatula de silicon, pana se combina. Nu amestecati prea mult. Puteti adauga fulgi de ciocolata daca doriti si amestecati din nou. Turnati compozitia in tava si deasupra asezati zmeura.
  • Coaceti prajitura timp de aproximativ 35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Lasati prajitura la racit 30 de minute inainte de servire.