Negresa cu zmeura (Vegan, Fara Zahar)

Ciocolata neagra si zmeura… ce combinatie gustoasa! Desertul acesta este preferatul meu in ultima vreme. De ce? Rapid de preparat, ingrediente simple la indemana, plin de ciocolata, perfect pentru un mic dejun pe fuga sau o gustare de dupa-amiaza alaturi de o cafea fierbinte.

Cred ca pana acum ati realizat ca sunt fan ciocolata. Ceva din ADN-ul meu urla dupa ciocolata, aproape zilnic. Uneori pofta imi este linistita cu o budinca de quinoa cu ciocolata, chec cu zucchini si ciocolata sau cu niste clatite pufoase cu ciocolata. Insa cateodata am nevoie de un desert mai bogat in ciocolata si acesta este negresa.

Sper sa incercat reteta si sa va placa.

Negresa cu zmeura (Vegan, Fara Zahar)

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 55 minutes

Ingrediente

  • 2 linguri chia hidratate cu 6 linguri de apa timp de 10 minute
  • 120 gr faina alba
  • 2 banane coapte
  • 50 gr zahar de cocos (optional)
  • 50 gr pudra cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 60 ml lapte vegetal
  • 60 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • 100 gr fulgi de ciocolata neagra (optional)
  • 100 gr zmeura proaspata sau congelata pentru ornat

Instructiuni

  • Cuptorul se incinge la 180C si se pregateste o tava de copt unsa cu putin ulei.
  • Intr-un castron amestecati faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul (daca se doreste) si sarea pana se combina.
  • Intr-un alt castron mai mare amestecati 2 linguri de seminte de chia si 6 linguri de apa si lasati 10 minute la hidratat. Apoi adaugati bananele pisate cu furculita, laptele, uleiul, esenta de vanilie si amestecati bine.
  • Turnati compozitia uscata peste cea umeda si amestecati usor cu o spatula de silicon, pana se combina. Nu amestecati prea mult. Puteti adauga fulgi de ciocolata daca doriti si amestecati din nou. Turnati compozitia in tava si deasupra asezati zmeura.
  • Coaceti prajitura timp de aproximativ 35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Lasati prajitura la racit 30 de minute inainte de servire.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating