Prajitura vegana cu prune

Prajitura vegana cu prune

Aceasta prajitura delicioasa cu prune este foarte simplu de preparat si contine ingrediente pe care cu siguranta le aveti la indemana. Reteta este vegana, fara gluten si fara ulei.

Iubesc aceasta prajitura deoarece este foarte usor de gatit cu ingrediente simple, perfecta pentru o zi de vara sau toamna, si mai sanatoasa decat multe variante. Reteta este versatila, puteti folosi orice fel de fruct aveti la indemana. Merge perfect cu ananas, mere, capsuni, pere, banane, lamaie sau portocala.

Puteti servi prajitura cu inghetata vegana sau iaurt de cocos. O alta optiune ar fi sa o serviti cu un sos de caramel.

Sper sa incercati prajitura. Nu contine oua, lactate, gluten. Are un continut redus de grasimi, este umeda, plina de fructe, complet versatila cu fructe de sezon.

Prajitura vegana cu prune

Calories: 177kcal

Ingrediente

Ingrediente uscate

  • 150 gr faina de ovaz fara gluten
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr indulcitor la alegere
  • lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat sodiu
  • lingurite scortisoara
  • ½ lingurita cardamom
  • lingurita sare

Ingrediente umede

  • 160 ml lapte vegetal
  • 1 banana coapta
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta vanilie

Topping

  • ½ kg prune
  • 2 linguri zahar cocos

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 180C. Pregatiti o tava rotunda cu fund detasabil si asezati pe ea hartie de copt unsa cu putin ulei.
  • Prunele spalate si taiate in jumatate se aseaza in tava pe hartia de copt si se presara deasupra zaharul de cocos.
  • Intr-un castron adaugati toate ingredientele uscate si amestecati. Intr-un alt castron se amesteca ingredientele umede si se toarna peste cele uscate.
  • Compozitia rezultata se toarna in tava peste prune si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Prajitura e gata cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
  • Asteptati 10 minute inainte de a intoarce prajitura pe o farfurie. Scoate cu grija hartia de copt de pe prunele glazurate. Mai asteptati apromativ 10 minute inainte de a servi prajitura.
Back to Top