Briose cu ovaz si banane (baby-friendly)

Briose usoare, rapide si sanatoase pentru bebelusi, preparate din banane ovaz. Sunt delicioase, nutritive si gata in scurt timp. Pot fi servite la mic dejun, gustare sau oricand sunteti pe drum.

De ce iubesc briosele cu ovaz

  • Mai usor de curatat – cine cunoaste la ce ma refer, stie cat de greu poate fi de curatat ovazul fiert de pe scaun sau masa.
  • Grozave pentru diminetile aglomerate – gatiti o cantitate mai mare si pastrati la congelator. Incalziti in cuptor pentru cateva minute inainte de servire.
  • Perfecte pentru BLW
  • Gustarea perfecta cand sunteti pe drum
  • Combinatii neliminate

Pastrati briosele intr-o cutie cu capac la frigider timp de pana la 4 zile sau la congelator timp de pana la 3 luni. Pot fi servite calde sau reci. Le puteti incalzi rapid la microunde 30 – 40 secunde. Transferati briosele congelate la frigider cu cel putin o seara inainte.

Briose cu ovaz si banane (baby-friendly)

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 1 hour

Ingrediente

  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 1 banana foarte coapta
  • 60 gr piure de mere neindulcit sau iaurt simplu
  • 3 linguri de chia hidratate cu 6 linguri de apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ½ lingurite praf de copt
  • la alegere fructe uscate, bucati de mere sau nuci

Instructiuni

  • Incalziti cupotorul la 180C si pregatiti o tava de copt pentru briose pe care o tapetati cu putin ulei de cocos.
  • Adaugati toate ingredientele exceptand alte fructe sau nuci dorite, intr-un robot de bucatarie si pulsati pana compozitia devine omogena. Adaugati apoi stafide, merisoare, fructe proaspete, nuci sau seminte si amestecati cu o lingura.
  • Varsati compozitia in tava de copt si coaceti timp de 13 – 15 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul unei briose iese uscata. Asteptati sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa scoateti briosele si apoi lasati-le la racit complet inainte de servire.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating